Iohannis: Singurii vinovaţi pentru faptul că nu suntem în Schengen sunt pesediştii. Au promis marea cu sarea şi n-au făcut nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, marţi, un nou atac la PSD, acesta spunând, la Ploieşti, că „sunt unii care s-au adunat într-o grupare PSD”, care fac campanie cu un discurs anti-european. „Hoţii s-au cocoţat în fruntea statului. Românii trebuie să dea un răspuns”, a mai adăugat preşedintele.

„Recunosc, eu sunt pro-european şi cred că şi voi şi este bine aşa. Noi ne-am dorit această soartă. Noi vrem să facem parte din acest spaţiu de valori, fiindcă UE nu e doar despre bunuri de consum, nu doar despre autostrăzi. Europa e în primul rând despre oameni şi valori. Asta le spun şi colegilor mei din Consiliul European. Noi dacă facem politici trebuie să facem pentru oameni. Orice altceva e greşit. Nu putem face Europa pentru altceva sau altcineva, ca să fiu foarte concret, decât pentru noi, cetăţenii europeni. M-am angajat să merg pe această linie mai departe”, a spus preşedintele.

Iohannis a lansat un nou atac la adresa social-democraţilor. „Românii sunt pro-europeni, dar din nefericire nu chiar toţi. Sunt unii care s-au adunat într-o grupare PSD. Ei nu sunt chiar aşa pro-europeni. De 12 ani suntem în UE, iată că un partid din România începe să facă campanie cu un discurs anti-european. Penibil”, a spus Iohannis.

Preşedintele a vorbit, la Ploieşti, şi despre euroscepticism şi despre faptul că după guvernarea „eşuată”, PSD caută „vinovaţii” la Bruxelles.

„Cred că trebuie să mergem la adevărata cauză a naţionalismului prost înţeles. Viaţa noastă a devenit mai bună. Avem locuri de muncă mai multe. Avem oportunităţi. Constatăm totuşi un fenomen îngrijorător. Euroscepticismul. Vă spun de ce euroscepticismul e în creştere. Din cauza unor politicieni cum sunt cei din PSD, care promit marea cu sarea, pe urmă nu fac nimic şi trebuie să caute un vinovat. Vinovatul de serviciu, din păcate, de multe ori e UE. PSD a câştigat alegerile, a avut o guvernare eşuată, i-a minţit pe români şi acum caută vinovaţii la Bruxelles. Nu e penibil aşa ceva?”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Atacul la PSD a continuat, Klaus Iohannis afirmând că „PSD a venit la putere şi a promis spitale regionale. Acum nu se mai vorbeşte despre ele. E aproape de sfârşitul mandatului lor. Nu mai vorbesc despre ele. Au promis autostrăzi. Nu le-au realizat. Au promis oamenilor mai mulţi bani şi au crescut salariile, între timp inflaţia a mâncat toţi acei bani. Iată o minciună. Şi acum umblă peste tot şi încarcă să explice că vinovat e Iohannis şi UE. Păi nu le e ruşine?”, a afirmat preşedintele.

Potrivit preşedintelui, alegerile europarlamentare şi referendumul vor reuşi să reaşeze România.

„Trebuie să fim foarte clari în această privinţă. Alegerile europarlamentare împreună cu referendum sunt despre viitorul nostru al românilor. Nu e ceva abstract. Umblă tot felul de politicieni prin ţară şi încearcă să explice oamenilor că referendumul nu ar fi important deloc. Păi sigur nu e important fiindcă românii vor şti să dea răspuns acestor atacuri pesediste începută din prima lună a guvernării. Culmea asta au avut din capul locului pesediştii şi asta au făcut de doi ani jumate. În loc să se ocupe de problemele ţării să le rezolve se ocupă de dosarele lui Dragnea să le rezolve şi a altora ca el. Şi vă spun că aşa nu se poate. E momentul ca PSD să primească un răspuns foarte clar din partea românilor. Oamenii trebuie să meargă la vot, fiindcă e important cine ne reprezintă în PE, fiindcă e important să dăm răspunsul potrivit la referendum. Cum să putem merge mai departe când toate lumea vede un lucru ce nu mai poate fi ascuns. Hoţii s-au cocoţat în fruntea statului. Românii trebuie să dea un răspuns. Noi suntem un popor care vrea o justiţie dreaptă, un guvern performant. Noi nu suntem un neam de hoţi. Trebuie să dăm un răspuns la aceste întrebări”, a explicat preşedintele.

Şeful statului a mai spus că din cauza guvernelor PSD nu suntem astăzi în Spaţiul Schengen şi nu este ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

„Am avut multe discuţii cu liderii europeni şi despre Schengen şi despre MCV şi am fost extrem de aproape să le rezolvăm. Dar ce să vezi – am avut o guvernare din ianaurie 2017 care s-a apucat să îndoaie legile justiţiei pentru ei, nu pentru români. Şi atunci au început să aibă îndoieli. Nimeni din UE nu are îndoieli în ceea ce priveşte poporul român. Nu asta e problema. Avem ambasadori români peste tot în lume. Problema este această guvernare pesedistă, eşuată care vrea să ne aducăm înapoi. De aia nu suntem în Schengen, de asta nu se ridică MCV. Singurii vinovaţi pentru faptul că nu suntem în Schengen sunt pesediştii din cauza guvernelor pesedişte eşuate. Scrie chiar pe panoul lor. România merită mai mult decât PSD”, a conchis Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite