Iohannis face din nou apel la calm privind coronavirus: Răspândirea de ştiri alarmiste sau false poate genera o epidemie de panică

Iohannis face din nou apel la calm privind coronavirus: Răspândirea de ştiri alarmiste sau false poate genera o epidemie de panică

Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj pe Facebook prin care face din nou apel la calm în legătură cu coronavirus şi a cerut mass-mediei să trateze acest subiect cu responsabilitaet.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dragi români,

Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situaţia generată de apariţia cazurilor de coronavirus în Europa şi de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecţia cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome uşoare, dureri în gât, tuse şi febră, ca în orice răceală. Aşadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităţilor şi de a ne informa constant din surse credibile şi oficiale”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Mai departe acesta dat asigurări că autorităţile au luat toate măsurile pentru a împiedica răspândirea virsului şi a atenţionat că răspândirea de ştiri alarmiste sau false poate genera „o epidemie de panică”.

„Instituţiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în ţara noastră şi a limita efectele sale negative. Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaţionalul în aceste momente. Răspândirea de ştiri alarmiste sau chiar de ştiri false poate genera o epidemie de panică, cu consecinţe nocive pentru semenii noştri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informaţiilor utile de prevenţie şi să avem grijă să protejăm vârstnicii şi persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”, a mai scris preşedintele.

Şeful Statului a publicat pe Facebook şi o imagine cu sfaturile de care cetăţenii trebuie să ţină cont în privinţa coronavirusului.  Printre acestea se numără spălatul pe mâini cât mai des, să nu îşi atingă nasul, ochii, gura dacă mâinile nu sunt curate, să îşi acopere nasul şi gura atunci când strănută sau să nu folosească medicamente antivirale sau antibiotice fără sfatul medicului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: