Iohannis: Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o dublă epidemie: gripă şi COVID 19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, numărul mare de îmbolnăviri înregistrat în ultimele 24 de ore şi a afirmat că urmează „un context sensibil”, având în vedere că apropierea sezonului rece ridică problema virozelor şi a gripei. „Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o dublă epidemie – gripă şi COVOD 19”, a afirmat preşedintele.

”Am înregistrat astăzi o nouă cifră record de infectări şi un număr semnificativ de decese provocate de COVID 19. Pandemia este încă departe de a se fi încheiat. Eliminarea treptată a multor restricţii, concomitent cu apropierea sezonului rece, favorabil apariţii gripei şi virizelor, crează un context sensibil”, a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă.

Potrivit acestuia, cu toţii trebuie să fim atenţi în perioada următoare. „Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o dublă epidemie – de gripă şi de COVID 19. E necesar să menţinem o atitudine corectă şi necesară. Să nu uităm că purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor, distanţarea ne pot feri şi de virusul gripal şi de alte viroze”, a declarat şeful statului.

„La începutul acestei săptămâni au început şcolile. Nu peste tot unităţile de învăţământ au beneficiat de resursele necesare pentru ca învământul fizic sau online să se desfăşoare în condiţii optime. Fac un apel la directorii şcolilor să solicite autorităţilor locale toate resursele necesare. Am promulgat astăzi legea prin care se deblochează concursurile pentru posturile nedidactice sau didactice vacante din unităţile de învăţământ. Le solicit tuturor primarilor, consiliilor judeţene şi inspectoratelor şcolare să soluţioneze cu celeritate toate probleme care apar în sistemul de îmnvăţământ. Am cerut şi Guvernului să facă o evaluare completată a învăţământului la nivel naţional, să prezinte problemele dar şi soluţiile necesare”, a mai declarat şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite