Iohannis: Sunt mulţumit de cum funcţionează Guvernul. Este o coaliţie gândită pentru a guverna România acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a răspuns afirmativ, fiind întrebat dacă este mulţumit de cum funcţionează coaliţia de guvernare şi dacă crede că va rezista până în 2024. Şeful statului se declară mulţumit, explicând că actuala formulă a Executivului este gândită să guverneze România în prezent, afirmând însă că nimeni nu poate spune ce va fi după alegerile din 2024.

„Este o coaliţie care este gândită pentru a guverna România acum. Ce va fi după alegerile din 24 cred că nimeni nu poate să vă spună, însă, dacă coaliţia ţine până în 24 şi vine cu rezultate bune, ceea ce eu îmi doresc foarte mult, fiindcă este nevoie în această perioadă de un Guvern care gestionează şi crizele şi complicaţiile, dar şi oportunităţile, dacă ne gândim numai la banii europeni mulţi care pot fi folosiţi pentru România şi pentru români”, a declarat preşedintele României.

Klaus Iohannis a mai afirmat că este nevoie de o „armonizare” între poziţii, declarând că este optimist că „aceste chestiuni vor intra în normalitate”. „Eu sunt mulţumit de cum funcţionează Guvernul. În coaliţie, sigur, este încă multă nevoie de armonizare între poziţii şi este nevoie de foarte multe contacte pentru a găsi punctele comune cele mai bune şi pentru a negocia punctele divergente. Sunt optimist că într-un final aceste chestiuni vor intra într-o normalitate”, a mai afirmat şeful statului.

Afirmaţia preşedintelui vine în contextul în care Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat într-un interviu pentru Reuters că el crede că această coaliţie de la guvernare va rezista chiar şi după anul 2024. De asemenea, acesta a menţionat şi că se va prelungi schema de ajutor în energie din luna aprilie.

Ulterior, preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că partidul va merge la guvernare în 2024 cu cine va putea face majoritate parlamentară, cu condiţia ca electoratul liberal să nu fie trădat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite