Iohannis a modificat programul consultărilor cu partidele. PNL a refuzat să stea la masă cu premierul Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Programul consultărilor preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare a fost modificat luni, Administraţia Prezidenţială comunicând că partidele la putere au fost convocate separat de cele ale opoziţiei. Liberalii au refuzat să participe la discuţii alături de premierul Victor Ponta, urmărit penal în dosarul „Turceni-Rovinari“.

Astfel, pentru ora 18.00 au fost programate consultări cu PSD, UNPR, PC şi pentru ora 18.30 au fost stabilite consultări cu PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale.

Subiectul oficial al reuniunilor este strategia naţională de apărare a ţării, dar nu este exclus ca părţile să aducă în discuţie şi probleme de actualitate ale politicii interne.  "Eu şi liderul Grupului UDMR din Senat, Marko Bela, vom participa la consultările de la Palatul Cotroceni, tema fiind Strategia de Apărare. Aşteptăm să fim informaţi, să fim puşi în temă, nu ştiu ce conţine documentul. Probabil, la consultări va fi abordat şi cazul Ponta, deşi nu figurează ca temă a discuţiilor. Situaţia în care se află premierul este una complicată”, a spus liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Liderii PNL au anunţat încă de la sfârşitul săptămânii trecute că că vor boicota evenimentele publice la care ar fi nevoiţi să participe împreună cu premierul Victor Ponta. Prim-vicepreşedintele PNL, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat luni că formaţiunea sa se "bucură" că nu va da "ochi în ochi" la Cotroceni cu delegaţia condusă de "premierul penal" Victor Ponta. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite