VIDEO Iohannis la CSM, mesaj pentru Dragnea şi Tăriceanu: Persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în conducerea statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că persoanele condamnate penal sau aflate în curs de cercetare penală nu ar trebui să ocupe funcţii de conducere în instituţii ale statului, aluzie la faptul că al doilea şi al treilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, cu toate că au probleme cu Justiţiea, încă ocupă funcţiile de preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor.

„Foarte multe discuţii s-au purtat în cursul anului 2017 despre ce fac judecătorii, mai mult poate s-a discutat despre ce fac procurorii. În general, a apărut aşa un entuziasm de a discuta în spaţiul public ce se întâmplă în sistemul de justiţie. Acum având în vedere că avem câteva persoane condamnate penal, urmărite penal, judecate penal, chiar în conducerea statului, nu-i de mirare. Am afirmat şi o sa mai afirm, spre disperarea lor, că astfel de persoane nu au ce cauta în conducerea statului“, a declarat Klaus Iohannis, la şedinţa CSM 

De asemenea, şeful statului a punctat faptul că legile din prezent sunt făcute de aşa natură încât persoane care au chiar condamnări definitive pot ocupa diferite funcţii în conducerea statului sau pot fi alese în Legislativ.

„Dintr-un interes personal, ei vor fi tot timpul tentaţi să pună sub semnul întrebării Justiţia. Sistemul electoral a fost asa construit ca accesul acestor persoane a fost posibil. Nu putem să negăm accesul acestor persoane la funcţii în stat. Personal, sunt convins că daca ne-am apuca să discutăm Constituţia, este obligatoriu să introducem principiul integrităţii chiar în Constituţie. Altfel, s-ar putea ca situaţii de acest tip să apară şi în alte cicluri electorale“, a mai spus Iohannis.

Discursul preşedintelui Klaus Iohannis în deschiderea primei şedinţe a CSM din 2018

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite