Iohannis, mesaj de condoleanţe către preşedintele Germaniei: Exprim solidaritatea şi compasiunea deplină a României cu Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, un mesaj de condoleanţe Preşedintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier. Statul German a fost afectat de inundaţiile din zona landului Renania-Palatinat, unde 81 de persoane au decedat , iar alte aproximativ 1.300 de persoane sunt date dispărute.

„Am aflat cu tristeţe despre inundaţiile catastrofale care au provocat pagube uriaşe în vestul Germaniei în ultimele zile, soldate cu regretabile pierderi de vieţi omeneşti, sute de persoane dispărute sau rănite, precum şi importante pagube materiale”, a transmis Iohannis.

Preşedintele a transmis solidaritate şi compasiune.

„În aceste momente de grea încercare pentru poporul german, doresc să adresez, în numele meu şi al României, condoleanţe familiilor victimelor şi urări de însănătoşire grabnică şi recuperare uşoară celor afectaţi. Exprim, pe această cale, solidaritatea şi compasiunea deplină a României şi a românilor cu Germania şi încrederea în puterea de refacere a comunităţilor greu lovite.”, se mai arată în mesajul Preşedintelui României.

Bilanţul inundaţiilor provocate de ploile diluviene care s-au abătut în ultimele două zile asupra vestului Germaniei s-a ridicat la 81 de morţi vineri dimineaţă, potrivit postului de televiziune ARD, citat de Reuters. Aproximativ 1.300 de persoane sunt date dispărute în regiunea viticolă Ahrweiler, situată la sud de Koln, în landul Renania-Palatinat, au anunţat autorităţile locale pe pagina lor de Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite