Iohannis merge pe 25 mai la summitul NATO de la Bruxelles, unde vor participa, în premieră, Trump şi Macron

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis va merge, joi, 25 mai, la summitul NATO de la Bruxelles, unde va fi analizată implementarea deciziilor de la Varşovia, din 2016, şi se va discuta despre strategia de apărare şi înzestrare a Alianţei. Reuniunea de la Bruxelles este prima la care vor participa noul preşedintele al SUA, Donald Trump, şi noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron.

„Joi, 25 mai, la Bruxelles, preşedintele va participa la summitul NATO. Este pentru prima dată când la un summit în această formulă vor fi doi noi şefi de stat. Este vorba despre preşedintele SUA, Donald Trump, şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron“, a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Temele discutate la reuniune vor fi consolidarea relaţiei transatlantice, eforturile de apărare şi împărţirea echitabilă a sarcinilor şi responsabilităţilor între aliaţi, cu accent pe sectorul finanţării Apărării. „Este vorba despre atingerea alocării acelui procent de 2% din PIB pentru Apărare şi proiectarea demersurilor Alianţei pentru creşterea aportului NATO în lupta împotriva terorismului“, a mai spus Dobrovolschi.

La Bruxelles va fi analizat şi gradul de implementare a deciziilor luate în cadrul summitului de la Varşovia, din 2016. De asemenea,  summitul de la Bruxelles va fi inaugurat un nou sediu al NATO.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite