Iohannis îşi cere scuze după ce a afirmat că „ori eşti precaut, ori eşti prost“: Am vrut să atrag atenţia asupra pericolului manipulării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat sensul afirmaţiei “ori eşti precaut, ori eşti prost”, precizând că nu s-a referit la pacienţi sau posibili pacienţi, ci a dorit să atragă atenţia asupra pericolului manipulării, explicând că s-a referit la oameni care sunt informaţi şi care cunosc datele despre epidemie.

„Vreau să mă refer la o afirmaţie pe care am făcut-o cu puţin timp înainte şi deja unii au scos din context şi încearcă să o folosească. Dacă cineva prin acea afirmaţie a mea s-a simţit lezat, îmi cer scuze public, nu m-am referit nici la persoane care sunt pacienţi sau posibili pacienţi, nu m-am referit nici la persoane care nu au informaţie, am vrut să atrag atenţia asupra pericolului manipulării fiindcă în discuţia avută a fost vorba despre oameni care sunt informaţi, care cunosc datele despre epidemie şi mie mi se pare inadmisibil ca o persoană publică care cunoaşte datele problemei să încerce să ducă acţiunile autorităţilor, îngrijorările oamenilor în ridicol”, a afirmat Iohannis.

El a precizat că nu poate accepta ca cineva să spună că trebuie să ne relaxăm cu toţii, în condiţiile în care există mulţi bolnavi de Covid-19 şi multe decese din cauza acestei boli.

„Nu pot să accept ca în România unde am avut şi astăzi foarte mulţi bolnavi de Covid-19, unde avem peste 1.300 de persoane decedate de această boală, să umble unii prin spaţiul public şi să spună că cineva a ascuns datele, că cineva ar trebui să răspundă, că ar trebui să ne relaxăm cu toţii şi să ne vedem de treabă. Aşa ceva nu se poate. Aceşti oameni care cunosc datele problemei şi încearcă să manipuleze într-un mod inadecvat într-un mod opinia publică trebuie cumva arătaţi cu degetul ca să îşi revină, nu pentru altceva”, a explicat preşedintele României.

El a menţionat că este important ca oamenii să nu dea crezare manipulărilor şi să se informeze din sursele oficiale.

„Important este să nu dăm crezare informaţiilor false, să nudăm crezare manipulărilor şi foarte important pentru toată lumea să ne informă şi să lumă de bune informaţiile publice care se dau în fiecare zi se dau toate informaţiile publice, nu există alte informaţii decât cele pe care le aflăm zilnic de la ora 13 prin comunicate de presă. Dacă am fost greşit înţeles, îmi cer scuze nu am dorit să lezez pe nimeni, dar cred că este bine ca şi eu să atrag atenţia asupra unei posibile încercări de manipulare a opiniei publice într-un mod destul de nepotrivit şi cu singurul scop de a aduna câteva voturi fiindcă vin alegeri”, a mai transmis Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a declarat joi, referitor la condiţiile PSD pentru a vota prelungirea stării de alertă, că nu-şi doreşte prelungirea stării de alertă cu măsurile care acum sunt în vigoare, că vrea o variantă mai simplă, mai suplă, subliniind că unii fug după voturi. El a afirmat că în faţa bolii, ori esti precaut, ori esti prost.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite