Iohannis, întâmpinat cu aplauze la Sibiu: oamenii i-au scandat numele VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis Foto Sebastian Zachmann

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit cu aplauze în momentul în care maşina sa a ajuns la sediul Primăriei Sibiu unde are loc summitul informal al şefilor de stat şi de guvern. Şeful statului va primi toate delegaţiile oficiale, el fiind gazda summitului. Iohannis a fost aplaudat de zeci de persoane prezente în Piaţa Mare, care i-au scandat şi numele.

Preşedintele Klaus Iohanni a ajuns, joi, în jurul orei 11.30 la sediul Primăriei Sibiu, fiind primit de primarul Sibiului, Astrid Fodor.

El a precizat că rămâne în afara clădirii, pe covorul roşu, unde va primi toate delegaţiile oficiale. La sosire, Iohannis a fost aplaudat de zeci de persoane care se află în Piaţa Mare, acestea scandându-i numele.

”Este o zi fumoasă aici în Sibiu, o zi mare pentru România. Începe summitul de la Sibiu şi astăzi, de Ziua Europei, Europa vine în România. Aici, din centrul României, de la Sibiu, se va decide viitorul Uniunii Europene. Peste câteva minute vor începe liderii de state şi de guverne să sosească aici în Piaa Mare. (...) Avem pregătită o declaraţie pentru cetăţenii Uniunii Europene, declaraţia de la Sibiu care va arăta că suntem hotărâţi, suntem uniţi, ştim ce vrem, dorim să ne implicăm pentru un viitor foarte bun al Uniunii Europene.  O zi foarte important pentru România, o zi foarte importantă pentru români. România contează, românii contează”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit rogrmului, începând cu 11.45 vor sosi la Primăria Sibiu delegaţiile participante la summit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite