Iohannis, întâlnire cu Volodimir Zelenski: „Este responsabilitatea noastră să îi ajutăm pe prietenii ucraineni să-şi construiască un nou viitor” | FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Twitter/ Klaus Iohannis
FOTO: Twitter/ Klaus Iohannis

Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, în timpul vizitei în Ucraina, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Şeful statului român a făcut apel la sprijinirea Ucrainei şi a precizat că „este datoria noastră să acţionăm”.

„Suntem aici împreună cu preşedintele Volodimir Zelenski pentru că ştim că este de datoria noastră să acţionăm. Este responsabilitatea noastră să păstrăm acest impuls şi să îi ajutăm pe prietenii noştri ucraineni să-şi construiască un nou viitor. Ne concentrăm pe nevoia de pace, efortul de reconstrucţie şi refacerea viitorului acestei ţări”, a scris Klaus Iohannis, joi, pe Twitter. 

Klaus Iohannis s-a intalnit cu Zelenski FOTO Twitter/ Iohannis

Foto: Twitter/ Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, şi oraşul Irprin, una dintre localităţile ucrainene distruse de trupele ruse. La finalul vizitei, Iohannis a transmis că „nu există cuvinte care să descrie tragedia umană de neimaginat şi distrugerile oribile” pe care le-a văzut în Irpin şi a reiterat nevoia ca responsabilii pentru crimele din Ucraina să fie traşi la răspundere. 

Klaus Iohannis s-a intalnit cu Zelenski FOTO Twitter/ Iohannis

Foto: Twitter/ Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a ajuns joi dimineaţă la Kiev, fiind întâmpinat de vicepremierul ucrainean Olga Stefanişina. Şeful statului efectuează o vizită oficială în capitala Ucrainei alături de liderii Germaniei, Franţei şi Italiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite