Iohannis, întâlnire cu Theresa May: „Vreau să o încurajez un pic“. Cum decurge negocierea pentru Brexit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO Presidency
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO Presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că va avea o întâlnire bilaterală cu premierul britanic, Theresa May, pentru a o încuraja în ceea ce priveşte situaţia Brexitului. Preşedintele a menţionat că, deşi Uniunea Europeană vrea un acord, acesta nu poate fi renegociat.

„Am de gând să mă întâlnesc cu doamna May, o bilaterală scurtă, ca să o încurajez un pic. Noi ne dorim un acord, Uniunea îşi doreşte acest acord, dar nu poate fi renegociat”, a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles, înainte de o trilaterală cu liderii politici din Finlanda şi Croaţia. 

Preşedintele a precizat, însă, că Uniunea Europeană vrea în continuare o relaţie bună cu Marea Britanie. „Aici lucrurile sunt foarte clare, însă dorim să dăm toate asigurările care se pot da, asigurări politice că dorim să mergem mai departe, dorim o relaţie viitoare foarte bună. Temerea în Marea Britanie este că vom împinge renegocierea unui acord ac calendam. Nimeni nu are astfel de intenţii. Este o chestiune teoretică, juridică, dar noi nu ne dorim aşa ceva. Asta vrem să explicăm părţii britanice, că vrem o relaţie bună, vrem o relaţie viitoare care funcţionează foarte bine. Aceste asigurări putem să le dăm fiecare în parte”, a adăugat Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite