Iohannis, întâlnire cu premierul Florin Cîţu pe tema crizei guvernamentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis si Florin Citu FOTO Administraţia Prezidenţială
Klaus Iohannis si Florin Citu FOTO Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu vor avea luni o întâlnire pentru a discuta pe tema crizei guvernamentale generate în ultimele zile.

Administraţia Preşidenţială informează că preşedintele României, Klaus Iohannis va avea luni o „întâlnire cu Prim-ministrul României, Florin Cîţu, pe tema crizei guvernamentale”.

Potrivit sursei citate, întâlnirea este programată la ora 12:30.

Întâlnirea dintre cei doi lideri are loc în contextul în care USR PLUS a condiţionat continuarea guvernării de plecarea lui Florin Cîţu de la conducerea Executivului. În urma eşecului privind negocierile cu PNL, USRPLUS a depus moţiune de cenzură alături de AUR. Birourile Permanente ale celor două Camere se reunesc luni, de la ora 12:00, pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR şi a stabili calendarul dezbaterii acesteia, după ce la precedentele două şedinţe nu a existat cvorum. Şi PNL, şi PSD au afirmat că moţiunea ar putea avea probleme procedurale liberalii afirmând explicita că acest aspect va fi verificat. La ultima şedinţă, convocată sâmbătă, au absentat parlamentari din PNL, PSD şi UDMR.

Preşedintele Klaus Iohannis a intervenit sâmbătă în scandalul din coaliţia guvernamentală, afirmând, într-o postare pe Facebook, că noua alianţă între USR PLUS şi AUR riscă să compromită pachetul de reforme al coaliţiei de guvernare. „Prin decizia de a semna şi a depune o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în faţa românilor, a propriului electorat. Dinamitarea Coaliţiei şi compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică şi socială”, a transmis şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite