Iohannis se întâlneşte luni cu George Friedman, fondatorul companiei de consultanţă Stratfor

Iohannis se întâlneşte luni cu George Friedman, fondatorul companiei de consultanţă Stratfor

Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni luni, la Palatul Cotroceni, cu George Friedman, fondatorul companiei americane de consultanţă strategică Stratfor, informează Administraţia Prezidenţială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Stratfor este o agenţie de analize strategice şi militare înfiinţată de George Friedman în 1996 în Austin, Texas, fiind recunoscută la nivel mondial pentru rapoartele furnizate.

George Friedman s-a aflat ultima dată la Bucureşti în octombrie anul trecut, când a participat la Bucharest Forum 2014.

În primăvara aceluiaşi an, el s-a întâlnit, tot la Bucureşti, cu directorul Serviciului Român de Informaţii, cu care a discutat despre dinamica mediului de securitate regională, securitatea energetică, relaţia transatlantică, NATO, UE şi parteneriatul strategic România-SUA, Friedman fiind atunci într-un turneu în mai multe ţări din regiunea Mării Negre.

Acum, prezenţa lui George Friedman la Bucureşti apare şi în contextul crizei din Grecia, zona euro pregătindu-se pentru intrarea Greciei în incapacitate de plată.

Friedman, care s-a declarat în numeroase rânduri un eurosceptic convins, spunea autorităţilor de la Bucureşti, în urmă cu doi ani, că România nu ar trebui să intre în zona Euro, care este un proiect eşuat din cauza diferenţelor structurale prea mari dintre economiile statelor membre.

"Slavă Domnului că nu sunteţi în Zona Euro! Nu intraţi!", spunea atunci Friedman într-o conferinţă susţinută la Banca Naţională a României, întrebat când ar trebui România să adopte moneda comună europeană.

Recent, România şi-a propus să adopte moneda euro în 2019.

Citeşte şi:

Dragnea: Dacă UNPR va vota pentru numirea lui MRU la SIE, atunci vom intra într-o altă etapă de colaborare. Se tot încearcă distrugerea PSD

Liviu Dragnea, coordonatorul politic al PSD, îi atrage atenţia încă o dată lui Gabriel Oprea că alianţa de guvernare va avea de suferit dacă parlamentarii UNPR vor vota în favoarea lui Mihai Răzvan Ungureanu, propus de preşedintele Klaus Iohannis la conducerea SIE.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările