Iohannis, la Innovation Labs: Atrag atenţia Guvernului, în mod răspicat, să nu sacrifice viitorul nostru economic vânzând oamenilor iluzii statistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj în cadrul evenimentului Innovation labs 2019, în care i-a lăudat pe tineri pentru progresul tehnologic al României şi a atacat mai apoi Guvernul, despre care spune că vine oamenilor „iluzii statistice”.

„Revoluţia digitală transformă, tot mai puternic, modul în care lucrăm, ne petrecem timpul liber sau avem acces la bunuri şi servicii. Dumneavoastră sunteţi în prim-planul acestei transformări. Este o oportunitate imensă şi nu ne putem permite, în România şi în Uniunea Europeană, să rămânem în urmă în competiţia globală”, a explicat preşedintele.

Klaus Iohannis a mai afirmat că ţara noastră are potenţial să devină un hub de inovare regional, însă pentu ca acest lucru să se întâmple, mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate şi încredere. Şeful statului a atras atenţia că Guvernul a luat mai multe măsuri care i-au speriat pe investitorii străini şi care au arătat o „lipsă de respect” pentru antreprenorii români.


„România are toate atuurile pentru a deveni un hub de inovare regional. Prin circa 6% din PIB, sectorul digital autohton este un motor important al performanţelor economice şi al inovării, recunoscut, ca atare, şi în afara graniţelor ţării.

Produsele digitale româneşti sunt competitive în Europa şi în Statele Unite ale Americii. Companiile IT din România au înregistrat creşteri puternice în ultima decadă. Start-up-urile s-au dublat, iar activitatea în domeniu acumulează creşteri anuale consistente. Toate acestea ne bucură, dar trebuie valorificate la scară naţională.

Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, mediul de afaceri trebuie să beneficieze de predictibilitate şi încredere. Din păcate, mediul de afaceri românesc a primit din partea Guvernului măsuri hazardate şi intempestive, fără consultare şi fără o minimă fundamentare, mesaje adverse pentru investitorii străini şi lipsă de respect pentru antreprenoriatul românesc”, a mai declarat preşedintele.

Iohannis şi-a continuat atacul asupra Guvernului căruia i-a cerut să „nu sacrifice viitorul nostru economic” şi a subliniat că unii politicieni nu îşi doresc o dezvoltare sănătoasă pentru ţară, ci caută să perpetueze „o economie de clan”.

„Atrag atenţia Guvernului, în mod răspicat, să nu sacrifice viitorul nostru economic vânzând oamenilor doar iluzii statistice, care se vor dovedi deşarte în anii următori, aşa cum România a simţit deja anularea creşterii economice, în anii de criză (...).

Sunt pe deplin convins că e-government este o soluţie de interacţiune eficientă a cetăţenilor cu autorităţile statului, de stimulare a dezvoltării economiei digitale, dar şi de reducere a birocraţiei şi a corupţiei, care împiedică România să se dezvolte sănătos.

Îi cunoaştem pe cei care nu luptă, cu adevărat, cu birocraţia şi corupţia. Aceştia nu îşi doresc dezvoltare sănătoasă pentru România, ei doar caută să perpetueze o economie de clan, bazată pe favoruri şi pervertirea legilor în folos personal”, a mai precizat liderul de la Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite