Iohannis a găsit vinovatul pentru faptul că românii nu mai au încredere UE: coaliţia PSD-ALDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un atac la adresa PSD-ALDE, coaliţie considerată vinovată pentru faptul că a scăzut încrederea românilor în ceea ce priveşte apartanenţa la Uniunea Europeană.

„Asta nu e o veste bună, dar cum ştim, aprecierea unei naţiuni aspra problemelor europene ţine mai mult de regulile interne“, a declarat şeful statului fiind întrebat ce părere are că în ultimele şase luni încrederea românilor în ceea ce priveşte apartenenţa la UE a scăzut cu 10%, de la 59% la 49%. 

Iohannis s-a lansat şi într-un atac la PSD şi ALDE, coaliţie care în ultimele luni a avut numeroase declaraţii anti-Bruxelles. „Confuzia generată de coaliţia PSD-ALDE, dezbaterile interminabile pe Justiţie, unde PSD ALDE abordează o conduită contrară aşteptării. Întreaga situaţie nemulţumitoare a dus la scădere“, a mai afirmat preşedintele referindu-se la cauzele scăderii.

„În evaluarea mea e o scădere temporară. Dacă ne revenim acasă, legiferăm transparent, atunci cred că atitudinea faţă de Europa va reveni a cote normale“, a mai afirmat şeful statului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite