Iohannis: „Evaluarea şi Bacalaureatul se vor ţine cum am planificat”. Când vor avea loc sesiunile pentru elevii cu coronavirus

Iohannis: „Evaluarea şi Bacalaureatul se vor ţine cum am planificat”. Când vor avea loc sesiunile pentru elevii cu coronavirus

Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că atât Evaluarea Naţională, cât şi Bacalaureatul, se vor desfăşura conform calendarului anunţat, dar că vor exista noi sesiuni pentru cei care au fost depistaţi cu coronavirus şi nu vor putea să dea examenele în sesiunea din iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O temă extrem de importantă pentru foarte mulţi părinţi şi elevi sunt examenele naţionale şi le-am discutat pe acestea, fiindcă au apărut tot felul de întrebări. Părerea mea a fost că trebuie să-i lămurim pe oameni foarte bine, ca să ştie ce se întâmplă. Prima concluzie: examenele naţionale vor avea loc fizic aşa cum au fost planificate şi anunţate deja de câteva săptămâni. Deci Evaluarea Naţională se va face începând din 15 iunie, aşa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a explicat şi ce se întâmplă în cazul celor care au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus. „Însă a apărut o problemă pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ţine examenul. Este posibil să vină copii la şcoală pentru examen şi la termometru să se constate că au febră şi nu pot să intre la examen. Pentru aceşti copii am considerat că trebuie să găsim o soluţie să primească totuşi aceeaşi şansă ca şi copiii care pot intra la examen şi atunci se va organiza - atenţie!, vorbesc de Evaluare Naţională, deci Evaluarea Naţională se ţine, începând din 15 iunie, aşa cum a fost planificată - pentru copiii însă care sunt bolnavi, care sunt găsiţi cu febră la intrarea în şcoală, care sunt izolaţi împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceştia, deci pentru motive medicale şi de carantină, şi numai pentru aceştia, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Naţională, începând din 29 iunie. Deci, repet, Evaluarea Naţională se ţine cum este planificată. Pentru cei care sunt însă bolnavi, găsiţi cu temperatură, cu febră la intrarea în şcoală, sau izolaţi cu familia, sau carantinaţi, se organizează a doua sesiune”, a completat Iohannis.

Şeful statului a prezentat şi problematica elevilor care au de dat Bacalaureatul. „În privinţa Bacalaureatului, cu siguranţă că şi aici este posibil să fie copii care au diferite probleme şi, pentru a putea rezolva pauşal chestiunea celor care din varii motive nu pot veni la prima sesiune, se va organiza, ca şi în alţi ani, o a doua sesiune de Bacalaureat, în august, şi aceşti copii vor putea atunci să participe la a doua sesiune de Bacalaureat în august.Deci, şi Evaluarea va avea o doua sesiune, dar numai pentru copiii care au fost bolnavi, sau izolaţi sau carantinaţi, iar pentru Bacalaureat prima sesiune absolut normal, a doua sesiune în august, ca şi în alţi ani”, a subliniat Iohannis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: