Iohannis, despre zvonul privind numirea sa în fruntea Consiliului European: „Dacă aceasta este opinia cuiva, este în regulă pentru mine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis. FOTO Mediafax
Klaus Iohannis. FOTO Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat informaţiile lansate de Financial Times cu privire la posibilitatea ca şeful statului să fie numit în funcţia de preşedinte al Consiliului European.

„Dacă aceasta este opinia cuiva, este în regulă pentru mine”, a spus Iohannis, la sosirea sa la Consiliul European, summit la care se vor negocia mai multe funcţii la nivel european. 

Întrebat de reporteri cu privire la viitorul său politic, dintr-o posibilă funcţie la nivel european, Iohannis a precizat: „Nu cred că în acest moment este bine să comentăm pe baza zvonurilor”.

„Începem negocieri privind poziţia de preşedinte al Comisiei Europene. Nu avem pentru moment un progres semnificativ în aceste tratative. Să aşteptăm să vedem cum merg discuţiile astăzi, poate mâine, poate la finalul săptămânii viitoare. Suntem în faza unor negocieri politice“, a completat Iohannis, referindu-se la tratativele pentru împărţirea funcţiilor la nivelul UE. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite