Iohannis, despre tergiversarea votului privind Guvernul Orban II: Atitudinea PSD-ului este cel puţin ciudată. Îi invit să îşi reconsidere punctul de vedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prreşedintele României, Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro
Prreşedintele României, Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis crede că atitudinea PSD de a boicota, luni, votul de învestire a noului Guvern este „cel puţin ciudată” şi îi invită pe social-democraţi să îşi reconsidere punctul de vedere.

Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles că nu se ştie deocamdată dacă va fi afectat calendarul de anticipate în urma boicotului anunţat de PSD pentru votul de luni, spunând că atitudinea PSD-ului este una ciudată.

„Am spus din capul locului că depinde de toţi actorii, vom vedea. Daţi-mi voie să comentez atitudinea PSD-ului care este cel puţin ciudată. După ce PSD-ul a depus moţiune de cenzură, a căzut Guvernul, acuma ei spun că nu este vina lor. Este evident PSD-ul care a depus moţiunea care a reuşit să doboare Guvernul şi acuma când trebuie să se voteze o nouă propunere, dumnealor sunt ocupaţi cu alte treburi. Mi se pare o poziţie principial incorectă şi profit şi de această ocazie să-i invit să îşi reconsidere punctul de vedere. Parlamentul României este organul suprem care reprezintă voinţa poporului şi acolo se lucrează prin prezenţă, nu prin absenţă”, a declarat Iohannis.

El a mai spus că a avut o discuţie amicală cu liderii PNL, „fără nuanţe complicate”. „A fost o discuţie informală şi am discutat un pic despre demersurile care se impun în cazul în care se întâmplă una sau alta în Parlament, i-am încurajat să meargă mai departe cu pregătirile pentru toate alegerile, o discuţie amicală, fără nuanţe complicate”, a mai spus şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite