Iohannis, despre restricţiile pentru nevaccinaţi: „Nu accept măsuri care duc la discriminări. Nu învingem pandemia prin discriminare, ci prin vaccinare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO: Inquam Photos/ George Calin
Klaus Iohannis FOTO: Inquam Photos/ George Calin

În contextul în care autorităţile discută despre restricţii pentru persoanele nevaccinate, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că oamenii nu pot să fie constrânşi să facă anumite lucruri pe care nu le înţeleg. Mai mult, şeful statului a afirmat că pandemia nu se rezolvă prin discriminare, ci prin vaccinare.

„Cred că este foarte important să lucrăm pe conştientizare. Nu putem să ii constrângem pe oameni să facă anumite lucruri pe care nu le întelg. Aşa este şi cu campania de vaccinare. De aceea, de fiecare dată când fac declaraţii, le spun românilor să se vaccineze pentru a opri răspândirea acestui virus. Interdicţiile neexplicate nu duc foarte departe”, a transmis Klaus Iohannis miercuri. 

Iohannis: „Nu accept măsuri care duc la discriminări”

Preşedintele a subliniat că restricţiile pentru persoanele nevaccinate nu rezolvă problema pe termen lung, ci rezolvă „doar lucruri punctuale”, spunând că nu poate să accepte „măsuri care duc la discriminări”.

„Şi chiar dacă este posibil să se introducă anumite restricţii pentru persoanele nevaccinate în locuri neesenţiale, precum teatrele sau restaurantele, asta nu rezolvă problema, rezolvă doar lucruri punctuale. Prolema se rezolvă prin vaccinarea în masă. Pe de altă parte, noi suntem deja în al doilea an de pandemie, nu pot să accept măsuri care duc la discriminări. Nu putem să învingem pandemia prin discriminare, putem să învingem prin vaccinare.

Repet, vaccinul este disponibil la iliber şi oamenii trebuie să înţeleagă că am ajuns în faza în care avem puţine cazuri şi prin prisma vaccinării, altfel este evident că vom avea valul 4. Şi acest val este cel care se întinde între cei nevaccinaţi. Ştiu că aţi citit articole, cum că şi persoane vaccinate au fost depistate pozitiv, însă ele nu fac boală cu simptome grele. Vaccinarea inhibă dezvoltarea bolii. Este vital acest lucru. Vaccinaţi-vă!”, a transmis preşedintele Iohannis miercuri, într-o vizită în Parcul Natural Comana. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite