Iohannis, despre relaţia cu Ponta: Chiar dacă a suferit schimbări, este tot una instituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că are, în continuare, o relaţie instituţională cu premierul Victor Ponta, în ciuda conflictului iscat în jurul Codului Silvic.

„Este o relaţie instituţională. Dacă a suferit schimbări, este tot una instiţutională. Dacă am constatat că o declaraţie e nelalocul ei, am considerat că trebuie să o pun la punct. Dacă avem păreri politice diferite, pot duce la o dezbatere politică. Dar nu pot să accept să ducă la o aluzie că se face trafic de influenţă la Preşedinţie. Nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla“, a spus Iohannis, răspunzând la o întrebare „Adevărul“.

 Insinuările premierului Victor Ponta privind legătura Preşedinţiei cu firma austriacă Schweighofer Holzindustrie au dezvăluit şi faţa mai dură a preşedintelui Klaus Iohannis. „Afirmă la televizor tânărul prim-ministru că ar avea el informaţii de la servicii cum că oameni din anturajul meu s-ar fi întâlnit cu diferiţi reprezentanţi ai unor procesatori de lemn, şi lasă să se înţeleagă că ar exista un fel de trafic de influenţă la nivelul preşedintelui. Este fals şi surprinzător. Am verificat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale şi nu a existat nicio discuţie cu lobbyşti. Încă de aseară i-am rugat pe cei din Departamentul Juridic să verifice care este încadrarea unor astfel de informaţii, în cazul, foarte probabil, să fie nesusţinute de dovezi.

Premierul Victor Ponta a lăsat de înţeles că şeful statului e moale, că s-a lăsat influenţat de unii liberali care fac jocurile companiei austriece. „Impresia mea personală este că preşedintele a retrimis legea în Parlament pe baza unor informaţii de la nişte «binevoitori», în special liberali, pe care îi vedeţi şi zilele acestea luptându-se cu dinţii pentru interesele Schweighofer, interese care, din punctul meu de vedere, sunt strict private“, a spus Ponta miercuri seara, într-o intervenţie telefonică la B1. Întrebat, concret, cine sunt acei „binevoitori“ din PNL, premierul a refuzat să dea nume.

În plus, Ponta a lăsat să se înţeleagă că aceste informaţii i-au fost livrate de serviciile secrete. „În calitate de prim-ministru trebuie să mă informez foarte bine întotdeauna când apare o situaţie de criză, iar situaţia actuală este una de criză“, a spus Ponta. „Am avut o discuţie telefonică cu directorul SRI să analizeze cu maximă exigenţă aceste afirmaţii“, a replicat Iohannis, înainte să se urce în avion, cu destinaţia Vatican.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis: Nu sunt de acord cu modificarea Codului Penal. Nu accept ca parlamentarii să facă modificări în interes propriu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seară, că nu este de acord cu modificările la Codul penal şi Codul de procedură penală, apreciind că acestea sunt acte normative noi şi trebuie lăsate să funcţioneze un timp şi că el nu va accepta ca parlamentarii să facă modificări în interesul lor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite