Iohannis, despre reacţia politicienilor la manifestaţia pro-Unire: Au ieşit la TV ca în desenele animate, au ţopăit politicieni care mai de care ca apărători ai neamului

Iohannis, despre reacţia politicienilor la manifestaţia pro-Unire: Au ieşit la TV ca în desenele animate, au ţopăit politicieni care mai de care ca apărători ai neamului

Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO Dorin Constanda

Preşedintele Klaus Iohannis i-a criticat, miercuri, la Adevărul Live, pe politicienii care au încercat să trateze într-o cheie electorală tema Unirii dintre România şi Republica Moldova, în condiţiile în care unii reprezentanţi ai partidelor au avut reacţii controversate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful statului a declarat la Adevărul Live că temele de campanie trebuie discutate serios, nu într-o maniera „electoralist-populistă“, aşa cum s-a întâmplat în cele două zile în care s-a manifestat pentru unirea dintre România şi Republica Modlova. 
 
„Acestea sunt probeleme României. Însă nu este bine să se discute în cheia electoralist-populistă.,Aceste teme trebuie discutate de societatea românească, de politica românească. Trebuie să discutăm foarte aşezat care va fi abordarea României în chestiunea unificării cu Moldova. Trebuie să discutăm aşezat dacă vrem să ostracizăm minorităţi sau dacă vrem să-i integrăm pe toţi. Dacă vrem o Justiţie puternică care îi rade pe vinovaţi sau dacă vrem un amestec. Au ieşit la TV ca în desenele animate, au ţopăit tot felul die politiceni cu abordări populiste. Nu aşa rezolvăm probleme. Trebuie să om rezolvăm cu calm, cu un plan pe termen lung“, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 
 
Şeful statului a punctat faptul că despre Unire, Justiţie sau alte teme de interes nu trebuie să se vorbească doar în preajma alegerilor, ci să fie subiect de dezbatere şi între ciclurile electorale. 
 
„Dacă ne apucăm doar din patru în patru ani, în ajunul alegerilor, să discutăm despre unire, despre Justiţie, nu ne facem niciun bine. În campanie trebuie să discutăm despre guvernare, despre Parlament, despre dezvoltare economică, despre simplificarea adminsitraţiei. După alegeri, partidele trebuie să vină cu soluţii reale, nu cu poveşti de TV. Soluţia este în programe solide, convingătoare, care vină să explice alegătorului ce va fi dacă partidul x câştigă. Un om care deja se apropie de pensie, vrea să audă la TV ce spune partidul respectiv despre pensie: la ce vârstă, în ce condiţii îi va fi asigurată pensia. Un şomer vrea să audă dacă primeşte ajutort de şomaj, dar mai ales ce îi propune partidul respectiv despre găsirea unui loc de muncă. Investitorii vor o Românie predictibilă. Nu să venim în ajun de alegeri să schimbăm toată arhitectura taxelor şi a impozitelor pentru că unul crede că aşa dă bine la popor. Dă foarte prost. Cum îşi imaginează cineva că acestă chestiune se rezolvă într-o săptămână renunţând la taxa radio/TV. Această modalitatea heirupistă este fundamental greşită“, a mai spus Iohannis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările