Iohannis, despre legea privind măririle salariale: Eu sunt pozitiv, o aştept  la promulgare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este „pozitiv" în privinţa legii de aprobare a măririlor salariale în educaţie şi sănătate, şi aşteaptă actul la Palatul Cotroceni pentru promulgare. De asemenea, a punctat faptul că  disputele privind cvorumul trebuie lămurite de cei abilitaţi, în Parlament.

Întrebat despre controversele privind votul pe tema Legii de adoptare a OUG 20/2016, Iohannis a spus: „Aceste lucruri se vor lămuri desigur între cei care trebuie să lămurească chestiunea, bănuiesc în Parlament".

„În ce priveşte legea, eu sunt pozitiv, aştept legea la promulgare", a adăugat şeful statului fără a da mai multe detalii. 

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, în calitate de for decizional, legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt majorate salariile în educaţie şi sănătate, cu 184 de voturi „pentru”, potrivit numărătorii anunţate de către preşedintele Camerei, Florin Iordache. Pe de altă parte, liberalii spun că nu a existat cvorum la şedinţa de vot final din Camera Deputaţilor în care s-au aprobat majorările salariale, iar personalul tehnic al grupului face verificări în acest moment pentru a veni cu probe video.

Pe pagina de Facebook a PNL au fost postate imagini cu sala de plen în care majoritatea locurilor sunt goale, în postare menţionându-se că doar 168 de deputaţi au fost prezenţi. „PSD fură! Acestea sunt dovezile incontestabile ale faptului că PSD nu ştie să facă altfel de politică în România decât încălcând legile în Parlamentul României. Votul din Camera Deputaţilor asupra Legii privind majorările salariale în educaţie şi sănătate a fost VICIAT prin minciună. PSD a minţit că are suficienţi oameni în sală pentru a vota legea, anunţând o prezenţă de 184 de parlamentari. Imaginile arată că în sală nu se aflau decât 168(!)“, se arată în postarea liberalilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite