Iohannis, despre dosarul „Colectiv”: Cred că este timpul să avem o hotărâre definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comemorare Colectiv FOTO Inquam Photos / Arhivă
Comemorare Colectiv FOTO Inquam Photos / Arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la sentinţa în dosarul „Colectiv”, că este momentul să avem o sentinţă definitivă, multe familii fiind în suferinţă pentru că justiţia nu şi-a spus cuvântul. Şeful statului a mai explicat că are aşteptări mari de la Guvern, privind cheltuirea banilor din PNRR, pe care, dacă îi folosim cu chibzuinţă, nu doar pe hârtie, situaţia din spitalele din România se va îmbunătăţi.

„Cred că este timpul să avem o hotărâre definitivă pe această speţă, ca să ştim cum evaluează justiţia română, ceea ce s-a întâmplat atunci”, a spus şeful statului, într-o declaraţie de presă. 

Potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, Colectiv „a fost o tragedie imensă şi familiile celor care au căzut victime acelui incendiu suferă”.

„În ce priveşte sistemul sanitar, planuri s-au făcut şi acum se fac. Diferenţa este că acum avem PNRR, care vine cu bani foarte mulţi şi de data aceasta chiar avem şansa să îmbunătăţim situaţia din spitale şi am aşteptări foarte mari de la Guvern. Cu toţii avem. Chiar astăzi am discutat despre ce proiecte a pregătit spitalul Colentina, ce proiecte pregătesc alţii. Şi dacă folosim aceşti bani, nu doar pe hârtie, atunci situaţia în spitalele din România se va îmbunătăţi”, a afirmat spus preşedintele. 

Curtea de Apel Bucureşti a decis condamnarea definitivă a lui Cristian Popescu Piedone la patru ani de închisoare cu executare în Dosarul Colectiv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite