Iohannis, despre desemnarea premierului: Voi asculta părţile şi voi trage propriile concluzii, care se verifică prin vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că va desemna un premier după ce la consultările de luni va asculta „toate părţile“ şi va trage concluziile, care apoi vor fi verificate prin vot în Parlament, conform procedurilor constituţionale. El a spus că „testarea“ noii majorităţi este simplă şi nu e nicio complicaţie.

Întrebat cum va "testa" existenţa noii majorităţi parlamentare, aluzie la declaraţiile sale de joi, Iohannis a spus că procedurile constituţionale sunt clare, el urmând să desemneze o persoană după consultări, care va trece prin votul Parlamentului.

"O să rezolv această problemă foarte repede. Voi desemna o persoană şi acea persoană va prezenta o listă de miniştri şi se va duce în faţa Parlamentului. Acolo se votează. E simplu. Nu e nicio complicaţie", a spus, zâmbind, Iohannis.

El a explicat că acestea sunt procedurile constituţionale.

"Preşedintele nu poate să facă altceva decât să asculte toate părţile şi să tragă propriile concluzii. Acelea pe urmă se verifică pe real în Parlament", a mai spus el.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că premierul pe care îl va desemna trebuie să fie o persoană integră, care are capacitatea să conducă Guvernul şi care să aibă o majoritate în spate. Şeful statului a evitat să precizeze dacă ia în calcul desemnarea unui premier doar din partea PSD-ALDE, spunând că luni va vedea dacă aceste partide mai au majoritatea şi că vrea să cunoască toate opiniile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite