Iohannis, despre coaliţia PNL-PSD: Pe cât de greu a fost acceptată, pe atât de repede echipa s-a sudat şi Guvernul lucrează bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat cum vede colaborarea PNL şi PSD în interiorul coaliţiei, că „pe cât de greu a fost acceptată, pe atât de repede echipa s-a sudat şi Guvernul lucrează bine”.

„Este o coaliţie care, după părerea mea, a fost destul de greu acceptată, dar pe cât de greu a fost acceptată, pe atât de repede echipa s-a sudat şi Guvernul lucrează bine. Sunt câteva luni de când lucrează împreună şi pot să spun că şi-au făcut treaba bine, s-au implicat şi au rezolvat multe probleme. Evident că multe probleme sunt de rezolvat şi în viitor, dar semnele sunt bune”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat marţi la Cotroceni cum ar evolua colaborarea PNL cu PSD în interiorul coaliţiei de guvernare.

Pe de altă parte, şeful statului a trimis săgeţi către PSD pe tema insistenţei referitoare la impunerea cotei progresice şi a taxei de solidaritate pentru marile companii.

„Eu sunt pentru păstrarea cotei unice şi împotriva taxei de solidaritate. Aceasta este o opinie pe care am spus-o în repetate rânduri. Taxa de solidaritate nu mi se pare corectă ca principiu, iar cota unică nu este neapărat cel mai bun mod de a impozita sau cel mai mdoern mod de a impozita, dar pentru un sistem care nu este digitalizat, ca al nostur, are certe avantaje practice, deci până nu există o digitalizare funcţională nu cred că se poate introduce o altfel de cotă. Nu este o chestiune neapărat de principiu, care nu poate fi niciodată schimbată. este vorba de aplicabilitate şi oportunitate. Nu văd altă soluţie pentru România. După ce finalizăm digitalizarea, peste câţiva ani, evident că discuţia se poate relua”, a completat preşedintele Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite