Iohannis, despre cazul şefei DIICOT al cărei soţ e la un pas de a ajunge după gratii: Dacă apare o condamnare cu siguranţă vor fi urmări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat miercuri într-o conferinţă de presă ce părere are despre faptul că soţul şefei DIICOT Giorgiana Hosu ar putea ajunge după gratii. Acesta a subliniat că dacă se va ajunge la o condamnare, atunci „cu siguranţă vor apare urmări”.

Jurnalist: Mâine am putea avea un scenariu de groază: ţara care are în fruntea Parchetului anti-mafia o persoană care are soţul condamnat pentru corupţie?

Klaus Iohannis: Dacă apare o condamnare cu siguranţă vor apare urmări. Dacă are cineva curiozitatea să citească acel aviz o să vă daţi seama că avizul negativ nu s-a bazat pe acest lucru. Aceasta incompatibilitate nici nu a fost menţionată ca problemă. Dacă se ajunge la acest scenariu nu aştept ca alţii să mişte rotiţele.


Soţul şefei DIICOT este acuzat că ar fi ajutat-o pe Angela Toncescu să influenţeze deciziile de la nivelul ASF, astfel încât să obţină avizul pentru numirea în funcţia de preşedinte al CA al Carpatica Asig, dar şi pentru ca autoritatea să nu ia decizii nefavorabile societăţii de asigurări patronate de Dan Ilie Carabulea.

Spre exemplu, Carabulea ar fi urmărit „să fie menţinută, în mod artificial, măsura de redresare pe bază de plan a Carpatica Asig, în contextul în care societatea încă din luna iulie 2015 avea o situaţie financiară care impunea închiderea procedurii de redresare financiară, retragerea autorizării de funcţionare şi constatarea stării de insolvenţă urmare a necapitalizării acesteia cu o sumă de circa 100 milioane de euro“. Potrivit DNA, între martie 2015 şi martie 2016, Dan Hosu şi alte persoane, printre care Ion-Sorin Tatu şi Adrian Gurzău (fost deputat PDL, finul Elenei Udrea), ar fi primit „foloase necuvenite constând în indemnizaţii lunare de la Carpatica Asig“, „în schimbul influenţei asupra unor persoane din conducerea ASF“.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite