Iohannis, despre Brexit, după reuniunea Consiliului European: Negocierile merg într-o direcţie favorabilă pentru noi. Documentul satisface 100% cetăţenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis, alături de Jean-Claude Juncker. FOTO presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis, alături de Jean-Claude Juncker. FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după reuniunea Consiliului European, faptul că negocierile cu Marea Britanie referitoare la părăsirea UE merg într-o direcţie favorabilă pentru România, în special pe „partea de cetăţeni“.

„Noi ne-am implcicat în disc cu echipa de negociere, alături de celelalte echipe din ţările UE. Am obţinut până acum rezultate bune. Ne amintim că la început am enunţat trei obiective sau trei teme: drepturile cetăţenilor, acordul financiar şi acordul ulterior pe securitate şi apărare. Acum, negocierile au dus la un document care satisface 100% partea de cetăţeni“, a declarat şeful statului. 

Klaus Iohannis a fost mai rezervat în ceea ce priveşte evoluţua relaţiior comerciale între UE şi Statele Unite. „O altă temă prevăzută, relaţiile comerciale între UE şi SUA. Evoluţia nu e senzaţional de pozitivă, dar nici negativă. Se vor face demersurile necesare pentru o negociere serioasă, cu termene rezonabile. Suntem pătrunşi de un optimis precaut, aţ spune“, a completat şeful statului.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite