Iohannis, despre afirmaţiile lui Orban privind intervenţii externe în PNL: „Nu am astfel de semnale.” Cum vede şeful statului lupta pentru şefia partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO: Arhivă
Klaus Iohannis FOTO: Arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, referitor la declaraţiile lui Ludovic Orban privind intervenţii din afara partidului în competiţia internă a PNL, că nu are astfel de semnale şi, în cazul în care ar fi avut, ar fi intervenit. Şeful statului a adăugat că lucrurile trebuie privite „destul de relaxat”.

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, despre declaraţia liderului PNL, Ludovic Orban, privind anumite intervenţii externe în competiţia pentru şefia partidului.

„Eu nu am astfel de semnale şi pot să vă spun că pun astfel de declaraţii pe seama ascuţirii luptei de tip campanie electorală, dacă aveam semnale că există aşa ceva, aş fi intervenit de mult. (...) O competiţie politică întotdeauna îi face pe cei implicaţi să caute explicaţii senzaţionale şi cam aşa putem să interpretăm. Mai mult nu e”, a declarat Iohannis.

Referitor la lupta pentru şefia PNL, Iohannis a transmis că o priveşte „ca pe o campanie politică, cu anumite accente mai stridente”. „În esenţă, aşa se desfăşoară o campanie electorală, cu acuzaţii la adresa competitorilor. Trebuie să privim lucrurile destul de relaxat şi natural. Guvernarea nu a suferit din motiv de campanie PNL. Se vede că ţara merge bine, economia creşte, pandemia este ţinută sub control. Dar, evident, cei care sunt în campanie au exact comportamentul de politician în campanie electorală”, a afirmat preşedintele.

Şeful statului a fost chestionat privind o eventuală fisură în PNL după Congresul din septembrie şi dacă există o a treia soluţie, pentru ca partidul să iasă mai unit.

„Cum se desfăşoară campania în partid este treaba partidului şi chiar dacă aş avea o opinie, nu aş spune-o  public. (...) Când apar mai mulţi competitori, apare competiţia tip campanie electorală, nu s-au depus încă moţiunile (...) , dacă vom avea 1, 2, 3, 4 competitori, vom vedea. E treaba partidului cum gestionează campania internă, cum îşi organizează Congresul şi cum votează. 

Chiar dacă teoretic ar fi mai bine ca această competiţie să nu facă valuri în afară, ea face, pentru că sunt oameni foarte cunoscuţi şi foarte vizibili. (...) O astfel de competiţie nu se poate desfăşura în spatele uşilor închise că atunci ne-am întreba ce se întâmplă. Aşa este o competiţie, cu fisura partidului e o poveste veche. Şi când am candidat eu s-a spus la fel... dimpotrivă, am dus două partide împreună şi lucrurile au mers mai departe. Nu e un argument pentru a inhiba un alt competitor", a conchis Iohannis.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre „presiuni din exteriorul Partidului Naţional Liberal” care ar fi fost făcute asupra unor membri de partid, atrăgându-le atenţia celor din afara formaţiunii „care îşi bagă coada de două luni” că nu cedează în cursa pentru şefia PNL.

„Exact ca la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz, indiferent câţi vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt şi voi da bătălia cu toată forţa pe care o am, voi da bătălia pentru Partidul Naţional Liberal, voi da bătălia pentru România”, a anunţat liderul PNL.

Vezi şi: Echipa Orban reînvie ideea „statului paralel”. Ce spun specialiştii

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite