Ilie Năstase, decorat de Iohannis cu „Steaua României“, la vârsta de 70 de ani: Aţi fost un fenomen al naturii umane. Când juca Ilie, era sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, astăzi, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni, pe fostul mare tenismen Ilie Năstase, în prezent senator UNPR, care a împlinit 70 de ani.

UPDATE Senatorul UNPR Ilie Năstase a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, după ceremonia prin care a primit din partea preşedintelui Klaus Iohannis Ordinul Naţional Steaua României, că în privinţa carierei politice nu a avut ambiţia din tenis.”Nu am pus pasiunea pe care am pus-o în tenis. Am intrat şi eu acolo ca să văd cum este, dar nu comentez că nu ştiu cu cine am intrat”, a spus Năstase.

Despre împlinirea vârstei de 70 de ani, Ilie Năstase a spus: ”Toată lumea mă întreabă cum este la 70 de ani. Încă nu ştiu. Am să vă spun mâine. Dar nu o să mai zic 70, o să zic 69 plus 1 sună mai bine”.

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis: Ne-am reunit astăzi, la Palatul Cotroceni, pentru a vă recunoaşte şi onora performanţele şi contribuţia dumneavoastră de necontestat la prestigiul internaţional pe care l-aţi imprimat tenisului românesc, prin acordarea celei mai înalte distincţii a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Comandor. Vă mulţumesc, în numele României şi al meu personal, pentru că aţi servit cu dedicaţie reputaţia sportului românesc peste hotare.

Tot astăzi, sărbătoriţi împlinirea frumoasei vârste de 70 de ani. Chiar şi pentru un Preşedinte, o astfel de coincidenţă, de festivitate, este o ocazie rară. Ţin din toată inima să vă urez „La mulţi ani, multă sănătate!” şi vă doresc să rămâneţi în continuare la fel de activ şi să insuflaţi determinare tinerilor sportivi!

Predestinare sau nu, tot pe data de 19 iulie, cu 24 de ani înainte de a vă naşte, a avut loc primul meci al echipei de tenis a României într-o Cupă Davis.

Aţi fost născut, domnule Ilie Năstase, să oferiţi tuturor iubitorilor de sport mai mult decât performanţă, aţi fost un fenomen al naturii umane pe terenul de tenis.

În sportul pe care l-aţi practicat cu atâta pasiune, devenind unul dintre cei mai importanţi jucători de tenis la nivel mondial, aţi oferit spectacolul total. Celebrele competiţii US Open şi Roland Garros vă păstrează în clubul select al celor care le-au câştigat.

Pentru generaţia mea, aţi fost un sportiv de vis. Deşi nu aveam la dispoziţie mijloacele media de astăzi, când juca Ilie, era sărbătoare: ne adunam cu toţii în faţa unui televizor ori deschideam aparatele de radio pentru a admira şi asculta spectacolul pe care îl creaţi pe teren.

Atunci, uitam cu desăvârşire de toate nedreptăţile acelor ani şi mulţi visam să ajungem ca dumneavoastră. Aţi fost cu siguranţă idolul unei generaţii.

În ţară sau în străinătate, lumea vă cunoaşte şi vă recunoaşte ca un simbol al tenisului şi un simbol al României. Fără dumneavoastră, tenisul nu ar fi ceea ce este astăzi.

Veţi rămâne pentru totdeauna un reper pentru sportul românesc şi îmi doresc ca performanţele dumneavoastră să constituie un imbold pentru tinerele generaţii de sportivi.

În încheiere, vă felicit încă o dată pentru acest însemn de preţuire pe care vi l-am acordat în numele Statului Român şi vă doresc multă sănătate! La mulţi ani!”

Ilie Năstase: Distincţia merge aici, direct (arată spre inimă - n.r).

Ilie Năsatse a ajuns senator în mai 2014, după ce a candidat din partea PC pe locul rămas vacant în urma demisiei lui Dan Voiculescu, în colegiul 8 din Sectorul 4 al Capitalei. Ulterior, Ilie Năstase s-a înscris în UNPR, la invitaţia lui Gabriel Oprea, pe atunci preşedintele partidului. 

„El ( Gabriel Oprea-  n.r.) este un om foarte disciplinat. Acest lucru m-a atras. El de mic e un adevărat militar. Îmi place pentru că în România trebuie să fie cineva care să conducă în maniera în care el a condus. El e o mână puternică, cu toate că s-au întâmplat nişte lucruri... Eu nu cred că e vina lui", spunea Ilie Năstase despre Gabriel Oprea, după moartea poliţistului Bogdan Gigină, antemergătorul lui Gabriel Oprea. 

Ilie Năstase a fost şi unul dintre susţinătorii lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din 2014. “E un tânăr căruia îi place sportul, care a declarat că asta e o prioritate. E tânăr, e ambiţios. Îl prefer pentru că îi place sportul şi mie la fel. Am încredere în el că e tânăr, are o oarecare experienţă, a fost primul ministru al României”, spunea fostul tenisman despre Ponta în campania electorală din toamna lui 2014.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite