VIDEO Iohannis: Constat cu satisfacţie că şi CCR a ajuns la aceeşi concluzie. Guvernul trebuie să meargă în Parlament pentru vot de validare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va semna decretele pentru miniştrii interimari abia după publicarea deciziei luate de Curtea Constituţională. Judecătorii CCR au hotărât miercuri că şeful statului e obligat să accepte interimarii propuşi de PSD şi să semneze decretele de eliberare ale miniştrilor remaniaţi. În schimb, Viorica Dăncilă trebuie să vină în Parlament pentru un vot de încredere.

Rămâi pe adevarul.ro pentru principalele declaraţii: 

CCR a luat azi în discuţie actuala situaţie politică. prima observaţie pe care aş face-o. Decizia de azi nu schimbă cu nimic situaţia politică în care se află Guvernul României de mai bine de trei săptămâni. Guvernul nu mai are aceeaşi compoziţie şi premierul e obligat de Constituţie să meargă în parlament să ceară un vot de încredere. 

Constat că şi CCR a ajuns, în mod corec şi inevitabil, la aceeaşi concluzie pe care o spun de trei săptămâni. Guvernul să meargă de îndată în faţa Parlamentului pentru vot de valdiare. 

Celelalte chestiuni legate de numiri şi revocări sunt, de fapt, blocaje generate de refuzul doamnei prim-ministru de a se prezenta în faţa Parlamentului pentru votul de încredere. 

Deciziile mele pentru punerea în aplicare a deciziilor CCR le voi lua după publicarea şi analiza deciziei. 

Dacă Dăncilă doreşte să se pună capăt crizei, soluţia e simplă: poftiţi de îndată în faţa Parlamentului pentru votul de validare. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite