Iohannis critică din nou PSD: În tentativa de a se salva de justiţie, unii politicieni învinuiesc magistraţi, blamează multinaţionale viclene şi diabolizează UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

În alocaţiunea susţinută în cadrul ceremoniei de decorare a unor supravieţuitori ai Holocaustului, preşedintele Klaus Iohannis a inserat şi un mesaj pentru coaliţia PSD-ALDE.

„Să nu uităm că, în numele unui aşa-zis ideal suprem, schimbând legi şi capturând instituţii una câte una, s-a consolidat regimul nazist. Percepţia că politicienii, care reprezintă oamenii şi interesele lor, au dreptul să calce în picioare adevăruri, să identifice duşmani, să dea vina pentru eşecurile lor pe diferite categorii de cetăţeni reprezintă o filosofie toxică. Astăzi, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiţie şi de a-şi prezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistraţi, blamează multinaţionalele viclene, cum zic ei, şi diabolizează Uniunea Europeană, descrisă drept abuzivă şi trufaşă. După cei arătaţi acum cu degetul, ar urma alţii, apoi alţii, şi tot aşa până când indistincţia şi căutarea continuă a vinovaţilor s-ar transforma în pretextul perfect pentru acapararea statului“, a spus preşedintele Klaus Iohannis. 

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut luni, la Palatul Cotroceni, o alocuţiune în cadrul ceremoniei de decorare a unor supravieţuitori ai Holocaustului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite