UPDATE Ce s-a discutat în CSAT în absenţa lui Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta, la ultima şedinţă CSAT FOTO presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta, la ultima şedinţă CSAT FOTO presidency.ro

Consiliul Suprem de Apărare al Ţării (CSAT) s-a reunit joi, la Palatul Cotroceni, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis şi în absenţa premierului Victor Ponta, plecat în concediu în SUA. Timp de o oră, membrii CSAT au discutat două mari subiecte: securitatea regională şi defrişările ilegale.

UPDATE Preşedinţia a postat un comunicat în care prezintă temele întrunirii CSAT. Securitatea regională şi drefrişările ilegale au fost principalele subiecte de discuţie în CSAT.

„Membrii Consiliului au analizat evoluţiile de securitate din proximitatea flancului estic al NATO, impactul regional şi consecinţele pentru România ale acestor evoluţii, precum şi preocupările mai ample la nivel aliat faţă de riscul escaladării situaţiei din proximitatea geografică sudică a Alianţei Nord-Atlantice.

De asemenea, în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, au fost analizate riscurile şi vulnerabilităţile la adresa patrimoniului forestier naţional, determinate de defrişările ilegale, cu impact major asupra climatului de afaceri şi, implicit, în planul prejudicierii bugetului general consolidat de stat“, se arată în comunicat postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

UPDATE Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a încheiat, după o oră de discuţii.

UPDATE Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a început joi, la ora 14.00, de la şedinţă lipsind premierul Victor Ponta, care se află în concediu în Statele Unite ale Americii. Administraţia Prezidenţială nu a comunicat temele care vor fi discutate în şedinţa CSAT, aşa cum se obişnuieşte înaintea unor astfel de reuniuni.

Din Consiliului Suprem de Apărare a Ţării fac parte: preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele CSAT, premierul, vicepreşedintele CSAT, ministrul apărării naţionale, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul economiei, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Roman de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.

Premierul Victor Ponta va lipsi de la reuniunea CSAT de astăzi, aflându-se în concediu în afara ţării. Locul său va fi ocupat de vicepremierul Gabriel Oprea căruia i-a delegat atribuţiile de şef al Guvernului în perioada în care se află în vacanţă.

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a declarat, marţi seară, într-o intervenţie telefonică unei emisiuni de la postul B1 TV, că începând de miercuri va pleca în concediu de odihnă în afara ţării, precizând că nu va merge în Turcia pentru un nou control sau operaţie. „Plec în concediu, mă întorc dumincă, pe 9 august. E concediu de odihnă, cu familia. Mă duc în afara ţării”, a afirmat liderul de la Palatul Victoria.

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, miercuri, că reprezintă o punte de legătură între Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, în contextul scandalului privind majorarea salariilor pentru demnitari. „Eu nu sunt un om care să facă jocuri de putere, poate sunt chiar o punte între Palate, pentru că este nevoie de aşa ceva“, a declarat Gabriel Oprea.

Ultima reuniune a CSAT a avut loc în 9 iunie, iar la aceasta a participat şi premierul Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite