Iohannis o contrazice pe Merkel: Eu cred în continuare că baza NATO este relaţia transatlantică şi ea este şi rămâne vitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presedintele Klaus Iohannis  crede "in continuare ca baza NATO este relatia transatlantica, si ea este si ramane vitala pentru modul in care vor evolua si Europa, si America de Nord". Precizarea preşedintelui vine în contextul în care cancelarul german Angela Merkel consideră că e "aproape încheiată" vremea în care Europa se poate baza pe SUA conduse de Donald Trump.

Cancelarul german Angela Merkel a constatat, după reuniunile NATO şi G7, la care a participat şi preşedintele SUA Donald Trump că Europa nu se mai poate baza pe toţi aliaţii.

„Vremurile în care ne puteam baza în totalitate pe alţii s-au cam sfârşit, dupa cum mi-am dat seama în ultimele zile. Noi, europenii, trebuie să ne luăm cu adevărat destinul în propriile mâini, bineinţeles, având drept prieteni Statele Unite, Marea Britanie şi, atunci când e posibil, chiar Rusia şi alte ţări", a declarat cancelarul german Angela Merkel duminică, la München, la un miting electoral.

Întrebat de poziţia Angelei Mekel, Iohannis a spus: „Această declaraţie (a Angelei Merkel - n.red.) poate a apărut în baza unor aşteptări care nu au fost atinse la summit-ul NATO. Această relaţie nu poate să dispară, ea poate să fie mai intensă sau mai puţin intensă, dar ele rămân, aceste relaţii“. „Romania este de părere că relaţia transatlantică trebuie să fie cât de solidă se poate“, a încheiat şeful statului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite