Iohannis continuă războiul cu PSD: Astăzi le-am dat pesediştilor refuzul meu şi în scris, ca să înţeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere

Iohannis continuă războiul cu PSD: Astăzi le-am dat pesediştilor refuzul meu şi în scris, ca să înţeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere

Klaus Iohannis a refuzat să-l numească pe Eugen Nicolicea ministrul Justiţiei

Klaus Iohannis a trimis refuzul său scris pentru cele trei remanieri propuse de PSD în aprilie. Preşedintele a lansat un nou atac la adresa PSD, afirmând că, pentru acest partid e mult mai important să-i fie bine lui Dragnea decât să-i fie bine României. „Zero autostrăzi, zero spitale, la capitolul realizări nimic, cu o excepţie, la modificări pe legile justiţiei, la modificări pe codurile penale au lucrat mult şi prost“, a spus Iohannis

„Zero autostrăzi, zero spitale, la capitolul realizări nimic, cu o excepţie, la modificări pe legile justiţiei, la modificări pe codurile penale au lucrat mult şi prost. Se pune întrebarea retorică: de ce au lucrat pesediştii atât de mult şi atât de intens pentru subjugarea justiţiei, pentru îndoirea legilor justiţiei? Păi răspunsul este cunoscut, arhicunoscut şi clar: pentru a-l scăpa pe Dragnea de justiţie, de asta lucrează PSD de 2 ani şi jumătate, pentru că, sigur, pentru PSD e mult mai important să-i fie bine lui Dragnea decât să-i fie bine României sau să le fie bine românilor. Şi, sigur, cum Dragnea şi alţii au probleme reale cu justiţia, în Europa nu mai discută nimeni cu ei. Şi atunci, cum Dragnea nu discută cu Europa, PSD are impresia că nici România nu mai trebuie să fie aproape de Uniunea Europeană”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a mai spus că PSD se ocupă de problemele lui Dragnea, nu de problemele României sau ale românilor.

„Înainte de sfintele sărbători de Paşti, mi-au propus pesediştii o remaniere a acestui guvern, nu pentru a face guvernarea mai bună, nu vă faceţi iluzii. S-au certat ei între ei acolo, găştile din PSD şi au venit cu trei propuneri. Persoanele propuse: Nicolicea, Florea şi Brăiloiu. Şi le-am spus atunci că nu sunt de acord cu această remaniere, fiindcă nu aduce nimic nou, nimic bun şi nu este făcută pentru a guverna mai bine. Astăzi le-am dat pesediştilor refuzul meu şi în scris, ca să înţeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere”, a anunţat Klaus Iohannis.

Preşedintele a acuzat „proasta de guvernare”, care încearcă prin OUG să creeze impresia că lucrează pentru români, însă în realitate „această avalanşă de OUG vrea să acopere lipsa de soluţii”.

„Pesediştii nu au soluţii pentru România”, a subliniat Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la Ploieşti, că a încercat să discute cu preşedintele Iohannis despre remanieri, însă luni i s-a răspuns de la Cotroceni că preşedintele este la Bruxelles, iar marţi că „îşi lansează cartea pe scările vopsite”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: