Iohannis: Dragnea cu acoliţii săi au pus mâna pe putere în Guvern şi Parlament şi încearcă să folosească această putere pentru a scăpa de justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Consiliul Naţional al PNL, primul eveniment de asemenea fel la care vine după mai mulţi ani, că situaţia României „e proastă“, iar liderul PSD, Liviu Dragnea, îşi foloseşte puterea pe care o are pentru a scăpa „de dosare.

„Îmi face mare plăcere să vă revăd în această formaţiune. Este un Consiliu Politic. Sper ca astăzi să luaţi decizii bune. Nu voi asista la luarea acestor decizii astăzi, însă la invitaţia preşeidntelui am decis să particip şi să spun câteva cuvinte. Încep cu o radiografie a situaţiei României.

Situaţia este proastă. Nu îmi face plăcere să spun aşa ceva pentru că sunt preşedintele României. În 2016 am avut alegeri parlamentare. După cum ştim PSD a făcut promisiuni mari. Au promis românilor că va curge lapte şi miere, că vor face economia să meargă, că vor creşte salariile şi pensiile. Dar, ghinion, nu s-a întâmplat aşa. Au început să lucreze la totul altceva. Au început să demonteze Justiţia românească. Asta a fost prioritatea reală. Au urmat nenumărate faze în care au încercat să aducă Justiţia sub controlul politic al PSD“, a afirmat preşedintele ţării. 

„PSD a preluat ţara cu o economie în creştere, a preluat o Românie care a fost extraordinar de bine situată în cadrul structurilor euroatlantice, o ţară care nu începuuse doar să fie văzută, ci respectată“, a declarat Klaus Iohannis.

„Un politician pe nume  Dragnea cu acoliţi au pus mâna pe putere în Guvern şi Parlament şi încearcă să folosească această putere pentru a scăpa de justiţie. De atunci încearcă să folosească puterea în scop personal pentru a scăpa de Justiţie. Vrea pur şi simplu să scape de dosare. Aşa ceva nu am avut încă în România. Aşa ceva nu e posibil într-o ţară europeană, într-o ţară democratică“, a continuat Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite