Iohannis, la Congresul PNL: S-au spus lucruri grave, s-au spus cuvinte dure. Nu e niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-şi dea demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la Congresul PNL, că această campanie internă a fost mai puţin despre idei şi dezbateri, fiind mai degrabă una cu derapaje şi acuzaţii grave. Şeful statului a îndemnat la unitate.

„Nu ne-am întâlnit de mult în această formulă. Vă salut cu căldură pe toţi liberalii din toată ţara. ne aflăm nu pentru prima dată într-un punct de inflexiune nu doar pentru PNL, ci pentru România. Nu a fost o campanie internă aşa cum mulţi ne-am fi dorit. PNL e un partid viu. Competiţia deschisă a fost mereu posibilă şi încurajată, dar mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei, pe moţiuni şi pe proiecte. Să nu ne amăgim, nu putem ascunde unele derapaje şi atacuri la persoană. Astfel de atitudini nu trebuie să mai vedem niciodată. Nu doar la PNL, ci şi la alte partide”, a declarat Klaus Iohannis.  

„S-au spus lucruri grave, s-au spus cuvinte dure, care sapă credibilitatea unui partid încercat. Viitorul preşeidnte al PNL va avea o misiune foarte grea. Să demonstreze că PNL este în continuare cel mai important partid din România, nu doar pentru tradiţia sa. Principiile liberalismului sunt singurele pe care se poate clădi o ţară democratică. Vremea confruntărilor electorale s-a încheiat, a completat Iohannis 

Liderul de la Palatul Cotroceni a îndemnat la unitate în discursul său: „Azi PNL îşi alege preşedintele. De mâine ambele echipe trebuie să fie conştiente că menţinerea unităţii partidului e esenţială pe mai departe. România are nevoie de un liberalism puternic. Alegerile interne nu sunt doar pentru a înlocui un lider cu alt lider, ci despre proiecte mai bune, eficienţe, înnoire şi conectare cu oamenii. PNL are obligaţia să-şi asculte alegătorii”, a mai afirmat Iohannis.   

„Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-şi dea demisia. Cu aât mai mult când prim-ministrul şi miniştrii liberali sunt atacaţi din toate părţile, întreg PNL ar trebui să dea dovadă de solidaritate. Sunt de neînţeles sabotajele venite din propriul partid. Chiar dacă ele pot fi explicate prin prisma campaniei interne”, a punctat şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite