Iohannis, avertisment pentru PSD-ALDE: Nu e posibil ca în anul Centenarului să facem paşi înapoi. Lupta anticorupţie să rămână la aceleaşi standarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi, la reuniunea anuală a diplomaţilor români, un mesaj de atenţionare la adresa coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, declarând că „stabilitatea şi credibilitatea României în politica externă înseamnă păstrarea statului de drept şi continuarea luptei anticorupţie la aceleaşi standarde de până acum. Şeful statului a mai precizat că „nu e posibil ca în anul Centenarului să facem paşi înapoi”.

„În politica externă a României nu este loc decât pentru responsabilitate, respectarea ordinii constituţionale şi a dreptului internaţional şi pentru consens politic naţional pe temele şi dosarele care ţin de obiectivele noastre externe. Ţin să vă asigur că voi continua să apăr aceste valori şi vă încurajez să faceţi la fel, pentru binele României şi al românilor. În al treilea rând, stabilitatea şi credibilitatea României în politica externă înseamnă şi păstrarea şi apărarea statului de drept, a independenţei justiţiei şi a continuării combaterii corupţiei la acelaşi standard ca şi până acum. Nu este admisibil ca, în anul Centenarului, să facem paşi înapoi. Acest lucru presupune, înainte de toate, o Românie mai puternică şi mai rezilientă, un stat mai performant, în care democraţia liberală şi statul de drept sunt deplin consolidate, cu o justiţie independentă, un stat care acţionează în slujba tuturor cetăţenilor şi care este capabil să le ofere prosperitate şi siguranţă”, a declarat Klaus Iohannis la reuniunea anuală a ambasadorilor români.

Totodată, Klaus Iohannis a făcut trimitere şi la şeful Guvernului, Viorica Dăncilă, dar şi la liderul PSD, Liviu Dragnea, precizând că în politica externă a României nu e loc de „amatorism şi gafe diplomatice” şi întărind totodată poziţionarea României în raport cu statutul Ierusalimului.

„Toate celelalte linii mari de acţiune, menţionate şi în anii trecuţi, rămân valabile, dacă vorbim, de exemplu, despre Balcanii de Vest, Caucazul de Sud sau despre Asia Centrală şi Orientul Mijlociu, unde poziţiile noastre privind Procesul de Pace rămân neschimbate, inclusiv în ceea ce priveşte statutul Ierusalimului, sau despre Asia, America Latină şi Africa”, a transmis şeful statului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite