Iohannis cheamă partidele la consultări. Dragnea: Eu sigur nu merg, nu-mi place personajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis şi Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis cheamă, săptămâna viitoare, partidele la consultări pe tema referendumului din 26 mai. Şeful statului va începe discuţiile cu formaţiunile parlamentare cu PNL, partid al cărui candidat va fi la următoarele alegeri. PSD, cel mai mare partid parlamentar, e lăsat pentru a doua zi.

UPDATE Şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunţă că partidul pe care îl conduce nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedintele Klaus Iohannis,

Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări săptămâna viitoare, tema de discuţie fiind refeendumul care se va organzia odată cu europarlamentarele. Cu toate că de obicei consultările începeau cu PSD, de data aceasta şeful statului a optat pentru PNL.  Apoi urmează alte formaţiuni care sunt pro-referedum. Partidele din coaliţia de guvernare vor merge la consultări în a doua zi, adică vineri.

Liviu Dragnea: ”Eu sigur nu merg la consultări, nu îmi place personajul, dar o să trimitem oameni de la partid care vor merge. Susţin în totalitate temele la referendum”.

Întrebat dacă votează la acest referendum, liderul PSD a răspuns: ”Dacă ajung la buletinul ăsta, da. S-ar putea să fie o mare harababură în secţiile de vot. Sper ca procesul de vot pentru europarlamentare să nu fie tulburat”. 

Programul consultărilor:  

Joi, 11 aprilie

Ora 15:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL);

Ora 16:00 – Uniunea Salvaţi România (USR);

Ora 16:45 – Partidul Mişcarea Populară (PMP);

Ora 17:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 18:15 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri, 12 aprilie 2019

Ora 11:00 - Partidul Social Democrat (PSD);

Ora 12:00 – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE)

Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite