Iohannis cheamă partidele la consultări pe 20 aprilie. Care sunt temele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delegaţia PSD, la ultimele negocieri la Cotroceni FOTO Mediafax
Delegaţia PSD, la ultimele negocieri la Cotroceni FOTO Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis astăzi o invitaţie adresată tuturor partidelor parlamentare pentru o nouă rundă de negocieri, care să aibă loc pe 20 aprilie. Temele de discuţie lansate de Iohannis sunt legate de imunitatea parlamentară în spatele căreia se ascund aleşii, dar şi noi reglementări privind votul românilor din Diaspora.

„Luni, 20 aprilie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, invită la Palatul Cotroceni partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlamentul României, în vederea unor consultări referitoare la stadiul legislaţiei electorale, inclusiv cel al reglementărilor necesare asigurării dreptului de vot al românilor care trăiesc în afara graniţelor. Pe agenda consultărilor se vor mai afla discuţii referitoare la procedurile parlamentare de încuviinţare a cererilor de urmărire penală, reţinere, arestare sau percheziţie a membrilor Parlamentului, precum şi alte teme de interes public.Consultările preşedinte-partide pe tema legislaţiei electorale au loc în 20 aprilie“, se arată într-un comunicat al Admnistraţiei Prezidenţiale.

Iohannis invită toate partidele parlamentare. „Calendarul consultărilor este următorul:
• ora 10.00 - Partidul Social Democrat;
• ora 11.00 - Partidul Naţional Liberal;
• ora 12.00 - Uniunea Naţională pentru Progresul României;
• ora 15.00 - Partidul Conservator;
• ora 16.00 - Uniunea Democrată Maghiară din România;
• ora 17.00 - Grupul parlamentar al Minorităţilor Naţionale“, se mai arată în sursa citată.

Este pentru a treia oară când preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidepe politice la consultări din momentul preluării mandatului prezidenţial.

Prima rundă de consultări a avut loc în 12 ianuarie, tema fiind încheierea unui acord politic cu vederea asigurării, în anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naţionale.

A doua rundă de consultări a avut ca tematică priorităţile legislative ale sesiunii parlamentare: votul în diaspora, finanţarea campaniilor şi a partidelor şi ridicarea imunităţii parlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite