Iohannis cheamă joi partidele la consultări, de la ora 11.00. În ce ordine se vor prezenta formaţiunile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat partidele politice din Parlament la consultări, joi dimineaţă. Mutarea şefului statului are loc după ce Guvernul Cioloş a picat la votul din Parlament.

UPDATE - Consultările vor avea loc joi, 21 octombrie 2021, după următorul program:

• Ora 11:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);

• Ora 11:30 – Partidul Social Democrat (PSD);

• Ora 12:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

• Ora 12:30 – Uniunea Salvaţi România (USR);

• Ora 13:00 – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR);

• Ora 13:30 – Grupul Parlamentar al Minorităţilor Naţionale.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de faptul că, în urma votului exprimat, Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de domnul Dacian Cioloş. În consecinţă, în temeiul prevederilor art.85 alin 1 şi ale art. 103 alin 1 din Constituţia României, Preşedintele României convoacă consultări cu partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlament în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de Prim-ministru, în data de 21 octombrie a.c., începând cu ora 11.00”, precizează Administraţia Prezidenţială. 

Florin Cîţu a anunţat că este gata să reia negocierile pentru un Guvern în jurul PNL şi cu el în funcţie. Singurul partid cu care liberalii nu vor să stea de vorbă este Alianţa pentru Unirea Românilor. 

Pe de altă parte, USR a anunţat clar, prin vocea lui Dacian Cioloş, că varianta Florin Cîţu premier nu este o soluţie, iar formaţiunea nu va vota un Guvern condus de acesta. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite