Iohannis, după şedinţa cu premierul şi mai mulţi miniştri: Succesul de acum e în mediul urban. Trebuie să acţionăm şi în zona rurală. Mergeţi din poartă în poartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO Administraţia Prezidenţială
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut tuturor primarilor şi altor reprezentanţi politici să se implice în campania de vaccinare, astfel încât să fie imunizate cât mai multe persoane şi din mediul rural.

UPDATE Iohannis: Campania merge bine. Maratoanele de vaccinare au fost un succes. Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni. Primarii şi alte autorităţi locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Succesul de acum e preponderent în mediul urban. Trebuie să acţionăm şi în zona rurală. oamenii trebuie să fie informaţi. În localităţile mici chiar să se meargă din poartă în poartă ca să le spună cât de important să se vaccineze. 

Să creăm posibilităţi de vaccinare la locul de muncă. Obiectivul pe termen scurt e de a reduce numărul îmbolnăvirilor şi deceselor. Pe termen mediu scopul este de a atinge pragul critic de imunitate, care să oprească răspândirea comunitară a virusului. Pe măsură ce epidemia scade în intensitate unii pot crede că ce a fost mai greu a trecut şi nu trebuie să se vaccineze. Până nu suntem imunizaţi într-un număr semnificativ, riscul nu scade. Nu ezitaţi să vă vaccinaţi. 

I-am cerut ministrului Culturii să fie deschis la soluţiile care sunt sigure din punct de vedere sanitar. Mă bucur că sunt proiecte foarte bune, pregătite şi sunt convins că în săptămânile următoare campania va primi noi forme atractive.

***

„La şedinţă vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîţu, Viceprim-ministrul Dan Barna, Viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novák, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu”, se arată în comunicatul Adminsitraţiei Prezidenţiale. 

Guvernul şi preşedintele au precizat zilele trecute faptul că vor fi luate măsuri graduale de relaxare, dar şi că trebuie accelerată campania de vaccinare anti-COVID 19.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite