Iohannis îl bagă în şedinţă pe Cîţu. Şeful statului vrea reevaluarea campaniei de vaccinare: „Să vedem cum o repunem pe roate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Florin Cîţu FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis şi Florin Cîţu FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seară, că săptămâna aceasta va avea o întâlnire cu premierul Florin Cîţu pentru a discuta despre „reevaluarea campaniei de vaccinare”, astfel încât să o „repună pe toate”.

„Împreună cu premierul am discutat să ne întâlnim încă din această săptămână să reevaluăm campania de vaccinare şi să vedem cum putem să-o repunem pe roate. Este un paradox. Noi suntem în plină pandemie, avem arma cu care putem să terminăm pandemia şi nu o folosim, este foarte păcat, probabil unii mai sunt reticenţi, alţii necesită încă mai multe zile de gândire, alţii vor date suplimentare şi vom vedea cum putem să-i convingem pe cât mai mulţi", a spus şeful statului, la conferinţa de presă comună cu şefa CE, Ursula von der Leyen, şi premierul Florin Cîţu.

Şeful statului a dat ca exemplu de bune practici Danemarca, un stat despre care a afirmat că a renunţat la restricţii: „La noi sunt foarte mulţi români care s-au vaccinat. Am văzut că s-au dat peste 10 milioane de doze. Sunt aproape 5,5 de români cu schema completă. E păcat că sunt aşa puţini. Zilele trecute am citit un articol despre Danemarca. În timp ce noi avem multe decese, în Danemarca s-a renunţat la restricţii. Dacă ne-am fi vaccinat cu toţii nu ar mai fi trebuit să purtăm mască, puteam să ne întâlnim, să avem concerte, fără nicio restricţie”, a completat Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite