Iohannis, atac la PSD: Persoane care-şi expun opinia anti-PSD sunt luate în plină zi de Poliţie. Nu s-a mai întâmplat din anii întunecaţi ai comunismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam / Octav Ganea
FOTO Inquam / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la reuniunea Consiliului Naţional al PNL, a făcut o radiografie a României, în care a lansat un nou atac la Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi PSD. Şeful statului a avut şi o reacţie la scandalul plăcuţelor de înmatriculare, spunând că oameni care îndrăznesc să-şi expună public opinia anti-PSD sunt luaţi în plină zi de Poliţie, ceea ce nu s-a mai întâmplat din anii întunecaţi ai comunismului.

GALERIE FOTO

Principalele declaraţii:

„Daţi-mi voie să încep cu o radiografie a situaţiei generale din România. Situaţia este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun aşa ceva, pentru că sunt preşedintele României. 

În decembrie 2016 am avut alegeri parlamentare. A câştigat PSD cu promisiuni mari. Au promis românilor că va curge lapte şi miere, că vor face economia să meargă. Că vor creşte salariile şi pensiile, că toţi vor avea locuri de muncă şi că va fi atât de bine cum nu s-a văzut vreodată. Dar, ghinion, nu s-a întâmplat aşa. Au început să lucreze la cu totul altceva. Au început să demonteze justiţia românească. Asta a fost prioritatea reală a PSD. Au urmat nenumărate faze în care au încercat să aducă justiţia sub controlul politic al PSD şi încearcă şi acum. Au încercat să inhibe lupta anticorupţie, dar ea va continua.

Şi-a dat seama că lumea aşteapta altceva. Au pus în operă o păcăleală prin care le-au explicat oamenilor că le cresc salariile şi pensiile, dar ele nu au crescut. Acolo unde suma pe fluturaşul de salariu a fost mai mare, bucuria a fost scurtă. Prin gestionarea proastă a finanţelor ţării, PSD a reuşit să aducă la viaţă inflaţia, au crescut dobânzile şi acea mică creştere de care s-au bucurat unii a dispărut. Ce a rămas? O ţară care e din ce în ce mai dezamăgită, care aşteaptă soluţii.

Toate sondajele din ultimele luni arată că 80% din români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. E acesta un semnal extrem de puternic, un rezultat catastrofal şi asta în condiţiile în care PSD a preluat o ţară cu o economie în puternică creştere, au preluat o Românie care a fost extraordinar de bine situată în cadrul structurilor euro-atlantice, o ţară care în fine începuse să fie nu doar văzută, ci şi respectată, cu o abordare pro-europeană, pro-atlantică. Şi ce s-a întâmplat? Cum a dispărut acest sentiment bun? Cum a dispărut optimismul? Cum a revenit pesismismul între oamenii de afaceri, între investitori, între partenerii internaţionali, între noi?

Cum a dispărut optimismul? Explicaţia este cât se poate de simplă: un politician pe nume Dragnea, alături de acoliţii săi, a pus mâna pe puterea în PSD, în Guvern şi în Parlament şi de atunci încearcă să folosească această putere în interes propriu pentru a scăpa de Justiţie. Nu-i preocupă nici ţara, nici economia, nici românii, ce să mai vorbim despre imaginea României în Europa şi în lume. Îi preocupă pur şi simplu să scape de dosare. Aşa ceva nu e posibil într-o ţară eururopeană, democratică. Au început acţiuni de neimaginat. Persoane care îndrăznesc să-şi expună public opinia anti-PSD sunt luate în plină zi de Poliţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din anii întunecaţi ai comunismului. Acolo am ajuns? Să ne întoarcem de unde am plecat?

Am ajuns să dăm cu piciorul la ce au construit generaţii de români, am ajuns să dăm cu piciorul la bunăstarea românilor, la imaginea ţării. 

 Am ajuns să avem un guvern iraţional. Ieri am avut o discuţie care m-a făcut să cred că avem un Guvern ireal, după ce doamna prim-ministru a publicat în Monitorul Oficial o decizie prin care instaura un premier interimar. Surpriză, am crezut că e atributul meu. Şi am contestat la CCR acest demers. E un conflict constituţional de natură juridică. După ce am înaintat acest demers, doamna prim-ministru m-a sunat să îmi spună că pleacă în concediu şi că toate sunt bune. Ca o paranteză, asta după ce publicase acel draft de rectificare bugetară, care e o catastrofă. I-am atras atenţia că nu e bine ce a făcut. Şi ştiţi ce mi-a spus? Nu a ştiut că se publicase. Mai ireal de atât nu cred că se poate

Acest stil de conducere nu poate să continue. E nevoie de o alternativă“

Iohannis, mesaj pentru liberali: Nu sunteţi singuri. PNL este puternic

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite