Iohannis, atac dur la PSD: M-am săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti. Încercarea Opoziţiei trebuie reluată. PSD face circ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la ceremonia de lansare a proiectului ”România educată”, că s-a săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti, subliniind că, ”dacă vrem altceva, trebuie să acţionăm”. Cât despre guvernarea PSD, şeful statului a spus: „În loc să vină cu oameni pregătiţi, înlocuiesc oameni slabi cu alţi oameni slabi. Au intrat într-un fel de circ“.

”S-a pus cam rar problema valorilor şi cam rar problema integrităţii, în ultimii 30 de ani. Şi ne dăm seama acuma că s-a greşit profund. O societate este exact atât de bună cât este sistemul său educaţional. Şi atunci e clar, dacă vem altceva... Eu vreau altceva. Eu m-am săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti. Deci dacă vrem altceva, trebuie să acţionăm”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis a precizat că ”o şcoală fără valori nu are valoare”. ”Aceste valori trebuie selectate, alese cu mare grijă. Noi am ajuns în situaţia de acuma fiindcă am lăsat lucrurile la voia întâmplării şi fiecare şi-a ales valorile. De obicei, din vecinătate, din familie, de la televizor, din politică şi cred că putem mai bine, sunt convins că putem mult mai bine”, a subliniat preşedintele.

Jurnalist: Credeţi că se va ajunge la consens? PSD vă acuză că aţi fi în spatele scandalului din Parlament

Klaus Iohannis: N-am avut timp de aşa ceva, dar încercarea merită reluată, iar Opoziţia sper că va reuşi demersul din Parlament ( privind schimbarea lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaţilor -n.r). 

PSD aşteaptă un răspuns cu privire la cei doi miniştri. 

Nu am finalizat analiza, dar pot să vă spun câteva concluzii. Acest PSD sub conducerea lui Dragnea nu este capabil să genereze un guvern performant. Suntem la al treilea guvern care nu este cu nimic mai bun. Avem guvernare după guvernare pesedistă slabă. Foarte, foarte slabă. În loc să vină cu oameni pregătiţi, înlocuiesc oameni slabi cu alţi oameni slabi. Au intrat într-un fel de circ. Eu nu sunt de acord să se continue cu acest circ. Aşadar, aceste remanieri nu sunt făcute pentru o mai bună guvernare, ci sunt făcute pentru ochii lumii. Aşa nu se poate. 

L-aţi sunat azi pe un deputat PNL pentru a încerca schimbarea lui Iordache?

Nişte poveşti inventate. N-am avut o implicare, dar ideea nu e rea. 

Veţi merge la toate şedinţele de Guvern pentru a bloca ordonanţa de urgenţă pe amnistie?

E o variantă interesantă. 

Veţi colabora cu Guvernul pentru şefia UE?

Pe preşedinţia UE vom avea o colaborare suficient de bună ca să funcţioneze lucrurile. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite