Iohannis, atac la Dragnea şi Dăncilă: În politica externă nu e loc de experimente discutabile în nume personal, pentru amatorism şi gafe diplomatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis i-a atacat, în faţa diplomaţilor români, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, şi pe prim-ministrul Viorica Dăncilă, şeful statului subliniind că în politica externă nu e loc de experimente discutabile, aluzie la anunţul lui Dragnea referitor la începerea negocierilor pentru mutarea ambasadei României la Ierusalim.

„În politica externă nu e loc de experimente discutabile în nume personal, pentru amatorism şi gafe diplomatice“, a declarat Klaus Iohannis. Şeful statului a făcut aluzie la decizia la anunţul lui Liviu Dragnea privind începerea demersurilor refeirtoare la mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. De asemenea, când a vorbit de amatorism şi degafe diplomatice, Iohannis a făcut aluzie la numeroase gafe făcute de Viorica Dăncilă la întâlnirile cu alţi premieri sau şefi de stat.   

De altfel, tema Israelului a tratată în momentul în care a vorbit de principalele linii ale politicii externe. „Fundamentele politicii noastre externe rămân aceleaşi. Continuarea parteneriatului strategic cu Statele Unite rămâne o prioritate de prim rang. Salut angajamentul crescut al SUA pentru securitatea Europei, inclusiv al României, reconfirmat recent prin alocări bugetare sporite substanţial pentru iniţiativă europeană de descurajare. Recentul Summit de la Bruxelles a fost unul reuşit pentru România.  Toate celelalte linii de acţiune rămân valabile, poziţiile noastre rămân neschimbate înclusiv în ceea ce priveşte statutul Ierusalimului. Parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova continuă să fie pe primul plan al agendei noastre, chiar dacă nu este deloc uşor“, a mai afirmat Iohannis. 

„Relaţiile internaţionale nu s-au ameliorat. Se menţin riscurile şi ameninţările pe care le cunoaşteţi. S-au adăugat noi riscuri în vecinătatea noastră şi la nivel global“, le-a mai transmis Iohannis, referindu-se la ameninţările li pericolele la adresa României.  

Şeful statului nu i-a uitat nici pe cei din coaliţia PSD-ALDE. Astfel, majoritatea a fost avertizată să nu ia măsuri care ducă la paşi înapoi ai Justiţiei şi să nu pună piedici luptei anticorupţie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite