Iohannis: Sunt aproape hotărât să convoc referendum în 26 mai. Aproape

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi seara, la dezbaterea organizată în cadrul festivalului „One World Romania“, că este „aproape sigur“ că va declanşa referendumul pe Justiţie concomitent cu alegerile europarlamentare din mai. „Lăsaţi-mi o marjă care se datorează nevoii unei analize aprofundate“, a cerut preşedintele.

„Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai, aproape, lăsaţi-mi o marjă care se datorează nevoii unei analize aprofundate. Nu vreau să fac eu un refrendum pentru ceva anume. Dacă fac referendum vreau să am parteneri nu numai partidele, vreau să am parteneri şi societatea civilă, românii care îşi doresc să dea un semnal clar. De o săptămână încoace lucrăm foarte foarte intens. I-am rugat pe cei din echipa mea să-mi propună mâine-poimâine un prim draft de agendă, care va presupune şi o întâlnire cu câţiva reprezentanţi foarte hotărâţi din societatea civilă”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că PNL susţine referendumul pe teme de Justiţie, dacă preşedintele Klaus Iohannis va demara consultarea populară odată cu alegerile europarlamentare din luna mai.

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră că referendumul pe justiţie este unul pentru rămânerea în Europa, fiind o chestiune de supravieţuire ca stat de drept. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite