Iohannis anunţă o „catastrofă” privind situaţia sanitară din România: „Avem peste 330 de decese astăzi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO: Administraţia Prezidenţială
Klaus Iohannis FOTO: Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohanis a afirmat că situaţia sanitară din România „este o catastrofă” şi a transmis că miercuri s-au înregistrat aproape 15.000 de noi cazuri de COVID-19 şi peste 330 de decese.

Şeful statului a vorbit şi despre creşterea preţurilor la electricitate şi a subliniat că, în acest context, România are nevoie de un Guvern. 

„Sunt foarte îngrijorat. Recunosc. Am primit datele de astăzi despre pandemie. Avem aproape 15.000 de cazuri. Din păcate, avem peste 330 de decese astăzi. Este o catastrofă. Preţurile la electricitate cresc în continuare. 

Avem nevoie de un Guvern, nu avem nevoie de acuzaţii reciproce, de abordări orgolioase, cinice. Avem nevoie de abordări mature şi trebuie să găsim o ecuaţie prin care se formează un Guvern”, a afirmat Klaus Iohannis miercuri, după participarea la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest de la Brdo, Slovenia.

Întrebat cum vede depăşirea acestei situaţii, în contextul în care a transmis public, după incendiul de la Constanţa, că „statul a eşuat în misiunea sa fundamentală”, şeful statului a spus că toată clasa politică ar trebui să îşi asume şi a subliniat că soluţia este Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care prevede bani pentru sistemul sanitar. 

„Asumarea trebuie făcută de toată clasa politică. Atât de simplu este. Dar această asumare trebuie să vină cu soluţia. Şi soluţia există, se numeşte Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care prevede peste 2 miliarde de euro pentru sistemul sanitar, bani care vor fi investiţi pentru spitale. Deci prin PNRR am abordat această chestiune, dar şi aici este nevoie de un Guvern care duce lucrurile mai departe. Dacă nu avem un guvern, banii nu vor fi folosiţi, iar lucrurile vor rămâne nerezolvate”, a spus Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite