Iohannis a ajuns de râsul PSD pe domeniul Justiţiei. Cazanciuc: A încălcat recomandările MCV prin numirea unor procurori şefi care au aviz negativ de la CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO AFP / Daniel Mihăilescu
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO AFP / Daniel Mihăilescu

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a afirmat, joi, că preşedintele Klaus Iohannis nu a ţinut cont de recomandările MCV şi GRECO atunci când a numit în funcţii de procurori şefi persoane care au primit aviz negativ de la Secţia pentru Procurori din cadrul CSM.

„E în primul rând responsabilitatea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Ministerului Justiţiei, principalul partener al Comisiei Europene pentru MCV, să explice de ce nu a ţinut cont de avizele CSM, aşa cum în mod constant şi MCV şi GRECO au recomandat. Spune art. 133 din Constituţie: CSM este garantul independenţei Justiţiei. Cred că va trebui ca preşedintele României să explice de ce nu a ţinut cont de acest articol din Constituţie", a spus Cazanciuc, citat de Agerpres.

Referindu-se la modul în care Comisia Europeană va aprecia decizia preşedintelui Iohannis, Cazanciuc a spus: "O să vedem probabil în următorul raport MCV. Dar un lucru este foarte clar: art 133 din Constituţie - CSM este garantul independenţei Justiţiei. Toate recomandările MCV şi GRECO sunt în sensul de a ţine cont de recomandările CSM".

Potrivit senatoruluo social-democrat, numirile făcute de preşedintele Iohannis, în ciuda avizului negativ al Secţiei pentru Procurori, se înscriu „din păcate pentru români, într-o agendă care nu are legătură neapărat cu agenda publică a românilor”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite