Alegeri prezidenţiale 2014. Iohannis: În toate campaniile am avut parte de atacuri, de mizerii, dar niciodată ca în acest moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis. FOTO: Marian ILiescu
Klaus Iohannis. FOTO: Marian ILiescu

Preşedintele PNL şi candidat al ACL pentru alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a vorbit duminică seară, în cadrul unei emisiuni a postului TVR,  despre proiectul său pentru România, campania electorală şi de modul cum au ales unii contracandidaţi să mizeze pe campania negativă.

Actualul primar al Sibiului s-a declarat nemulţumit de cum au ales unii să se comporte în campania electorală, să recurgă la atacuri nedemne. Referirea a vizat mai ales pe o parte a echipei de campanie a candidatului social democrat pentru prima funcţie în stat, Victor Ponta.  

„În toate campanile am avut parte de atacuri de mizerii, dar niciodată ca în acest moment. Nu am atacat şi nici nu am de gând să-i atac. Au fost calomnii, minciuni. Nu au nici un proiect, nicio viziune (…) Denotă nivelul anumiţilor invitaţi”, a declarat Klaus Iohannis.

Liderul liberalilor a ţinut să sublinieze că spre deosebire de alţi candidaţi, el a ales de bunăvoie să intre în competiţia electorală pentru Palatul Cotroceni: „Pe mine nu m-a împins nimeni în faţa uşii, un grup de baroni, să vin să spun că vreau să fiu preşedintele partidului. Se numeşte atitudine”, a adăugat candidatul ACL.

Iohannis a vorbit şi de modul în care vede funcţia prezidenţială şi cum trebuie să se comporte preşedintele României:  „Vreau mai puţin spectacol şi mai multe soluţii (…) Preşedintele nu este principalul entertainer al naţiunii, ci principalul reper al naţiunii (…)Trebuie să fie un model de comportament public. Să se impună prin seriozitate şi modul cum abordează problemele”, a precizat liderul liberal.

Întrebat dacă este pregătit pentru o eventuală decizie nefavorabilă dată de judecătorii Curţii Supreme în ceea ce priveşte o posibilă incompatibilitate a sa, Iohannis a afirmat în această speţă este foarte liniştit şi aşteaptă să se finalizeze procedura judiciară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite